• Υπάρχουν περιπτώσεις, που η κριτική στη δημοτική αρχή και ειδικότερα στη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, από τις παρατάξεις της μειοψηφίας «υπερβαίνει τα εσκαμμένα» και ακόμα ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης αντιλαμβάνεται την υπερβολή και την αδικία.
  • Η απουσία της δημάρχου στο τέλος της περασμένης εβδομάδας κι ενώ προέκυψε το έντονο καιρικό φαινόμενο, θεωρήθηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους της ως ταξιδάκι αναψυχής και δημοσίων σχέσεων. «Κι εν μέσω όλων αυτών των προβλημάτων, η κυρία Τσανάκα απουσίασε με τρόπο προκλητικό από την Καβάλα, προτιμώντας να κάνει τις δημόσιες σχέσεις της στην Αθήνα, ενώ θα έπρεπε να είναι παρούσα στον Δήμο και να συντονίζει την αντιμετώπιση των προβλημάτων», αναφέρει ο συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος», με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Θόδωρο Μουριάδη.
  • Τις ημέρες που απουσίασε η Δ. Τσανάκα στην Αθήνα, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του συλλόγου Καβαλιωτών που ζούνε στην πρωτεύουσα, για να παραβρεθεί στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, ενώ παρακολούθησε την παράσταση «Η βιογραφία του πατρογονικού» στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Επ’ ευκαιρία, επισκέφτηκε το Υπουργείο Υποδομών, όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα υποδομών.
  • Το ότι βρισκόταν στην Αθήνα, δεν σημαίνει πως δεν είχε ενημέρωση για την κατάσταση στον Δήμο τις ημέρες του χιονιά. Σαφώς και επικοινωνούσε με τους συνεργάτες της και συγκεκριμένα με τους αντιδημάρχους, που ήταν «στις επάλξεις» και συντόνιζαν τον μηχανισμό του Δήμου. Αν χρειαζόταν να ληφθεί μία σοβαρή απόφαση, όπως για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η δήμαρχος μπορούσε να δώσει την εντολή τηλεφωνικώς. Δεν έγινε και η «συντέλεια», επειδή απουσίασε η δήμαρχος δύο ημέρες (αν δεν κάνουμε λάθος) από το γραφείο της.
  • Με την παρουσία της στην κοινωνική εκδήλωση του συλλόγου Καβαλιωτών της Αθήνας, έδειξε ότι ο Δήμος Καβάλας ενδιαφέρεται για τους «απόδημους» συμπατριώτες και θέλει να αναπτύξει περισσότερο τη σχέση μαζί τους. Επίσης, τίμησε με την παρουσία της την παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας «Η βιογραφία του πατρογονικού», η οποία προβάλλει την πόλη και την ιστορία της. Η πρόσκληση από το ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» ήταν ιδιαίτερα τιμητική. Το πιο ουσιαστικό κομμάτι του ταξιδιού, ωστόσο, ήταν η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, για τα σοβαρά ζητήματα της περιμετρικής οδού της πόλης και της αποκατάστασης στη ζημιά που υπέστη η γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.
  • Εάν τα παραπάνω είναι «δημόσιες σχέσεις», τότε πολύ καλά έπραξε η δήμαρχος και πήγε στην πρωτεύουσα. Διότι, χρειάζονται και οι «δημόσιες σχέσεις», για να προχωρήσουν ορισμένα ζητήματα στον Δήμο Καβάλας. Το βέβαιο είναι, ότι τα μέλη του συλλόγου Καβαλιωτών της Αθήνας, οι θεατές των παραστάσεων της «Βιογραφίας του πατρογονικού» και ο γενικός γραμματέας υποδομών, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στον Δήμο Καβάλας, για να ψηφίσουν την Δ. Τσανάκα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.