Κριτική στη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, για έλλειψη σχεδιασμού και ενδιαφέροντος, ασκεί το διοικητικό συμβούλιο του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου Περιγιαλίου, «Ο Άγιος Τρύφων», σε επιστολή που απέστειλε και προς τα Μέσα Ενημέρωσης. Ο Δήμος Καβάλας, ισχυρίζεται, έχει αδρανήσει μετά την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως Περιγιαλίου, με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει υποβαθμιστεί. Ζητούν, επίσης, τη στήριξη των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και καλούν τους δημοτικούς συμβούλους που ανήκουν σ’ αυτές, να θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Στις 27-08-2018, ο σύλλογός μας εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου-πρόσκληση, με το οποίο αφενός αναφερόμασταν στην τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Περιγιαλίου, κυρίως λόγω της αδιαφορίας της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, αφετέρου ζητούσαμε από την δήμαρχο Καβάλας, κα Τσανάκα, «να ορίσει μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα του ενός μήνα, τον ακριβή χρόνο και τον τόπο, όπου θα ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής του Περιγιαλίου».

Από τότε, έως και τη στιγμή που συντάσσουμε αυτό το δελτίο Τύπου, δεν άλλαξε τίποτα. Η περιοχή του Περιγιαλίου παραμένει, μακράν, η πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Καβάλας και κανείς αρμόδιος, δεν έχει αρνηθεί πως τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής θα βεβαιωθούν στην Εφορία και πως όσοι είναι ιδιοκτήτες γης στο Περιγιάλι, θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάσταχτα ποσά. Το μόνο που είναι πλέον ξεκάθαρο, είναι πως είμαστε μόνοι μας. Η δήμαρχος Καβάλας,  ενώ είχε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα να παρουσιάσει σε δημόσια εκδήλωση το σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής, επέλεξε να μη κάνει τίποτα, αδιαφορώντας πλήρως για τις αγωνίες και τους κόπους μας. Περίπου 10.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, τα χρήματα και τη γη των οποίων θα διαχειριστεί ο Δήμος Καβάλας, αν ένα πράγμα δεν αξίζουν, αυτό είναι η αδιαφορία.

Πλέον, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καβάλας. Καλούμε, λοιπόν, ΟΛΕΣ τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να συνδράμουν στην προσπάθεια μας και να συνεργαστούν, όπως έχουν κάνει ήδη για το θέμα του αγωγού Τ.Α.P., ώστε να μη γίνουν άλλα λάθη με το Περιγιάλι. Ζητούμε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να θέσουν στο δημοτικό συμβούλιο τα εξής ερωτήματα:

  1. Υπάρχει σχέδιο δράσης του Δήμου Καβάλας, αναφορικά με τα έργα ανάπλασης και υποδομής;
  2. Αν ναι: α) είναι επικαιροποιημένο(;), β) μπορεί να παρουσιαστεί δημόσια(;), γ) πόσα και ποια έργα έχουν αρχίσει, ή έχουν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης;
  3. Αν όχι, γιατί πέντε χρόνια μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής, δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο;
  4. Πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί από τις εισφορές των ιδιοκτητών;
  5. Πόσοι ιδιοκτήτες έχουν λάβει τις ειδοποιήσεις πληρωμής;
  6. Γι’ αυτούς που δεν τις έχουν λάβει, ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί;
  7. Γι’ αυτούς που τις έχουν λάβει, σε πόσο καιρό θα βεβαιωθούν οι οφειλές στην Εφορία;

Τα γραφεία του συλλόγου μας, είναι πάντα ανοικτά για όλους και κυρίως γι’ αυτούς, που δεν υπόσχονται, αλλά πράττουν».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.