- Πριν ακόμα παραχωρηθεί το ακίνητο (παλιό δικαστικό μέγαρο), ο αντιπρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Δημήτρης Μπαντέκας, έκανε και την «μοιρασιά» των χώρων! «Να ξεκαθαρίσουμε πως τον χώρο αυτό, δεν τον θέλουμε μόνο για το πανεπιστήμιο. Εκεί θα δημιουργηθούν χώροι, όπου θα υπάρχει όσμωση με την κοινωνία. Θα μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις απ’ όλους τους φορείς. Θα υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα, που θα το δώσουμε στον Δικηγορικό Σύλλογο, για να τοποθετήσει τα αρχεία του και είναι κάτι που θέλει πολύ. Θα γίνονται, επίσης, εικαστικές εκδηλώσεις. Το θέμα είναι, το πανεπιστήμιο να κατέβει στην πόλη, να μην είναι απομονωμένο, να κατεβαίνουν οι φοιτητές στην πόλη, να υπάρχει κίνηση στην αγορά. Συνεπώς, πρέπει να το σκεφτούν καλά οι φορείς, αν θέλουν απομονωμένο, ή όχι, το πανεπιστήμιο», είπε ο αντιπρύτανης.
- Δηλαδή, εάν εγκατασταθεί η διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στο παλιό δικαστικό μέγαρο της πόλης, οι φοιτητές θα καταβαίνουν για να επισκέπτονται τις εικαστικές εκδηλώσεις; Ο αντιπρύτανης έκανε μία «συρραφή» των όσων ειπώθηκαν και γράφτηκαν, κατά καιρούς, για τη χρήση του παλιού Πρωτοδικείου και την παρουσίασε ως πρόταση στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης. Θέλει, προφανώς, να κερδίσει τη στήριξη των φορέων, για να ικανοποιηθεί το αίτημα της παραχώρησης του ακινήτου στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. Ωστόσο, αμφιβάλλουμε ότι θα υλοποιήσει την πρόταση που έκανε.
- Για να είμαστε ρεαλιστές, πόσες εκδηλώσεις, εικαστικές κ.ά., έκανε το πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μέσα στην πόλη, ώστε να υπάρχει αυτή η «όσμωση» με την τοπική κοινωνία; Ευθύνονται μόνο οι Καβαλιώτες για την «απομόνωση» του ιδρύματος; Κατά την άποψη μας, βασική υπεύθυνη για την έλλειψη επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία, είναι η διοίκηση του ιδρύματος.
- Έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα, θα τολμήσουμε να την χαρακτηρίσουμε εξαιρετική, πρόταση από τη συμπολίτισσα αρχιτέκτονα, Σαπφώ Αγγελούδη, να μετατραπούν οι παλιές καπναποθήκες στην πλατεία Μακέδου σε εστίες και χώρους διαφόρων δημιουργικών δραστηριοτήτων για τους φοιτητές, ώστε να πάψουν να διαμένουν στις παρυφές και να έρθουν μέσα στην πόλη. Εμείς θα συμπληρώσουμε, να παραχωρήσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης το όμορφο νεοκλασικό κτίριο που διαθέτει στην πλατεία, στο οποίο στεγάζονται Υπηρεσίες της (άραγε ποιες;), προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. ως κτίριο διοίκησης. Είναι ένα έτοιμο κτίριο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά την μεταστέγαση των Υπηρεσιών της Π.Α.Μ.-Θ. στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ή στην καπναποθήκη της οδού Φιλίππου, αφού ανακαινιστεί.
- Είμαστε βέβαιοι, ότι οι ιδιοκτήτες των καπναποθηκών στην πλατεία Μακέδου, θα δεχτούν με μεγάλη χαρά να γίνουν αυτές εστίες για τη φιλοξενία των φοιτητών. Και ότι ο περιφερειάρχης, δεν θα αρνηθεί την παραχώρηση του νεοκλασικού κτιρίου, όπου παλιότερα συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.). Στην υλοποίηση αυτής της πρότασης, πρέπει να συμβάλλει η διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε.
- Υ.Γ. Αλήθεια, γιατί τόσα χρόνια, οι διοικούντες το Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., δεν επέστρεψαν στον Δήμο Καβάλας το οικόπεδο που τους έδωσε, με σκοπό να κατασκευάσουν καινούργιες εστίες για τους σπουδαστές.
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ Υπάρχει ρεαλιστική πρόταση, για να αρθεί η “απομόνωση” του πανεπιστημίου από την...