Υπάρχει δεξαμενή μεγαλύτερης δημοφιλίας για τη Δήμητρα από το 50%

0

Φαγωθήκαμε όλα τα μέσα ενημέρωσης με τη Δήμητρα Τσανάκα, ότι καθυστέρησε να ξεκινήσει ουσιαστικά τον προεκλογικό της αγώνα, ως υποψήφια Δήμαρχος, ότι δεν ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού της, ούτε ονόματα των υποψηφίων της όπως έκαναν όλοι οι άλλοι, εκτός του Κωστή Σιμιτσή. Η ανακοίνωσή της δίνει διέξοδο στους αγωνιούντες, αγωνία που δεν φαίνεται να έχει η ίδια η Δήμητρα Τσανάκα. Έχει μια πειστική σιγουριά για το αποτέλεσμα και για την κερδοφόρα, σε ψήφους, περεταίρω πορεία της στους δυο μήνες που απομένουν. Η σιγουριά αυτή δεν ξέραμε από πού πηγάζει, αλλά όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της Νέας Εγνατίας, έχει σοβαρά στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να έχει βάση η αισιοδοξία της.

Η αλήθεια είναι πως γενικά οι γιατροί έχουν μια δημοφιλία, πόσο μάλλον η Δήμητρα με τον απλό και φιλικό της λόγο προς όλους, με τα χωρατά της, αλλά και με τη σιγουριά του πολιτικού της λόγου. Μας κάνει δε εντύπωση και το εξής χαρακτηριστικό σημείο της έρευνας. Στην μέτρηση για το πόσο δημοφιλής είναι, στην περίπτωση της Τσανάκα υπάρχει ένα 27,3% που λέει, δεν ξέρω, δεν απαντώ. Από το ποσοστό αυτό, όταν την γνωρίσουν αυτοί που δεν την ξέρουν, μπορεί να κερδίσει σημαντικό μέρος απ’ αυτό και να ξεπεράσει το 50%, των θετικών ψήφων. Στην περίπτωση του Κωστή Σιμιτσή είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, αφού στην ίδια κατηγορία έχει μόνο 5%. Αυτό μπορεί ότι ο Κωστής Σιμιτσής, δεν μπορεί να ανατρέψει το ποσοστό του 60% της αρνητικής δημοφιλίας του με το 5% δεν ξέρω δεν απαντώ.

Βέβαια, την ερχόμενη Δευτέρα στις 7,30’ το βράδυ, στον Γαλαξία, θα φανεί σε ένα βαθμό, το πόσο έτοιμη, πόσο δυνατή είναι για την προεκλογική τελική μάχη. Λένε, μάλιστα, ότι πέρα από το όνομα του συνδυασμού και το λογότυπό του, θα ανακοινώσει και περίπου ενενήντα ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.