Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Καβάλας εξέδωσε το εξής δελτίο Τύπου: «Με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό-φορολογικό στις 8/5/2016, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. υλοποίησε μέτρα ληστείας του λαού κατά 5,5 δις ευρώ. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τα μέτρα αυτής της φάσης με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τη ψήφιση του «κόφτη» και τη δημιουργία μηχανισμού για πρόσθετα μέτρα 3,5 δις ευρώ. Μέσα απ’ αυτό θα προσθέσει 1,8 δις ευρώ στην πλάτη των εργαζομένων και συνταξιούχων μέσω αύξησης του Φ.Π.Α. στο 24%, αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης και άλλους ληστρικούς έμμεσους φόρους. Παράλληλα, ολοκληρώνονται και τα υπόλοιπα «ανοιχτά» ζητήματα, όπως τα «κόκκινα δάνεια» και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, που για την Καβάλα περιλαμβάνει την Καλαμίτσα, την αλάνα της Ηρακλείτσας, τους αμμόλοφους κ.λπ. Ο περιβόητος αυτόματος «κόφτης» αποτελεί, κυριολεκτικά, ένα μνημόνιο διαρκείας. Απαλλάσσει από τις κυβερνήσεις τον βραχνά της ψήφισης στη Βουλή αντιλαϊκών μέτρων και θα επιβάλει αυτόματα μέτρα σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Πρόκειται για μέτρο που χρησιμοποιείται απ’ όλες τις χώρες της Ε.Ε.
Ειδικά για τους συνταξιούχους, τα μέτρα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν προηγούμενες αποφάσεις όλων των τελευταίων κυβερνήσεων (12 μειώσεις στις συντάξεις από το 2010, αύξηση κρατήσεων για την υγεία τον Αύγουστο του 2015 κατά 6% της κύριας σύνταξης και +2% στην επικουρική, μείωση 33% του ΜΤΠΥ και πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις). Για τους χαμηλοσυνταξιούχους, η κατάργηση του ΕΚΑΣ θα επιφέρει, πλέον, προβλήματα επιβίωσης.
Την ίδια στιγμή, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. χαρίζει απλόχερα δις ευρώ στους μονοπωλιακούς ομίλους, διατηρεί τις 50 φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές. Η κυβέρνηση ψεύδεται ισχυριζόμενη ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν. Μόνο την επόμενη διετία, οι περικοπές θα είναι 1,8 δις ευρώ και θα υπάρξει σαφής χειροτέρευση της υγείας. Οι νέες συντάξεις θα είναι στην πλειοψηφία τους επίδομα πτωχοκομείου. Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ:
• ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τις πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και την Ε.Ε. εις βάρος των συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων.
• ΚΑΛΕΙ τους συνταξιούχους να μη δείξουν καμία ανοχή, να μην περάσει κλίμα απογοήτευσης.
• ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τις αγωνιστικές μας διαθέσεις. Μόνο μέσα από τους αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε μία καλύτερη ζωή, την οποία δικαιούμαστε. (Άλλωστε, τα μέτρα αυτά ήταν να περάσουν μέσα στο Γενάρη του 2016, αλλά με τους αγώνες τα πήγαμε έξι μήνες πίσω).
Ευχόμαστε στους συνταξιούχους ΥΓΕΙΑ-ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και να είμαστε σε επιφυλακή για τα μέτρα που έρχονται και τους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.