• Έχω την αίσθηση, καρντάσια, ότι το εγχείρημα της ίδρυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), με τη συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, έγινε με προχειρότητα. Γι’ αυτό και αντιμετωπίζει γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα στην υλοποίηση του.
  • Μπορεί να έγινε μία διαβούλευση μεταξύ των ακαδημαϊκών κοινοτήτων, αλλά αυτή αφορούσε την «μοιρασιά» των τμημάτων, κυρίως, μεταξύ των πόλεων που θα λειτουργήσει το νέο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Στην Καβάλα, για παράδειγμα, ζήτησαν να λειτουργήσουν ένα Τμήμα Γεωλογίας, ένα Τμήμα Μηχανικών Πετρελαίου (στην αγγλική γλώσσα), ένα Τμήμα Χημείας και το ερευνητικό ινστιτούτο υδρογονανθράκων.
  • Η λειτουργία ενός πανεπιστημιακού τμήματος δεν είναι απλή υπόθεση, πόσο μάλλον ενός νέου πανεπιστημιακού φορέα. Μπορεί οι ακαδημαϊκοί να λένε ότι τα τμήματα είναι βιώσιμα, όμως τα χρήματα για τη λειτουργία τους θα τα δώσει το κράτος.
  • Ο sir Takis δήλωσε ότι το εγχείρημα είναι κοστολογημένο, έχει την έγκριση της ακαδημαϊκής κοινότητας και την επαινετική διάθεση της τοπικής κοινωνίας. Και ότι, η υπουργός παιδείας, λόγω πολιτικού καπρίτσιου, αποφάσισε να διαλύσει το εγχείρημα της προηγούμενης κυβέρνησης.
  • Γιατί, όμως, η υπουργός να διαλύσει 37 πανεπιστημιακά τμήματα πριν αυτά λειτουργήσουν;  Και μόνο από ψηφοθηρικής απόψεως να το δούμε, καρντάσια, η υπουργός και η κυβέρνηση θα έχουν κέρδος από την ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων.
  • Το νομοσχέδιο που κατέθεσε, όπως είπε το διοικητικό στέλεχος του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Νάσος Μητρόπουλος, αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα λειτουργίας του τμήματος Γεωλογίας στην Καβάλα. «Εμείς έχουμε έτοιμο τον φάκελο σκοπιμότητας και βιωσιμότητας και μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα τον αποστείλουμε προκειμένου να γνωμοδοτήσουν ότι πρέπει να λειτουργήσουν το τμήμα, από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021», δήλωσε. Επομένως, δεν έκλεισε το θέμα, αλλά θα γίνει νέα αξιολόγηση των 37 τμημάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.