Τριπλή συνεργασία κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

0

Μνημόνιο συνεργασίας, για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας και αρωγής σε γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, υπέγραψαν την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, Γιάννης Καραμανλής. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το μνημόνιο επικυρώνει την πρόθεση των δύο μερών να συνεργαστούν, για την ουσιαστική στήριξη του έργου του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, αναφορικά με την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Επίσης, συμβάλλει στην ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το σοβαρό αυτό κοινωνικό φαινόμενο και στην δημιουργία ενός πλαισίου δομημένης επικοινωνίας και αμφίδρομης πληροφόρησης, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών που καταγράφονται στην περιοχή.

Ο δήμαρχος είπε, μεταξύ άλλων, ότι: «Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών και των γυναικοκτονιών, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις παγκοσμίως, αλλά και στην χώρα μας. Ο Δήμος μας βρίσκεται διαρκώς αρωγός στις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, όπως και σήμερα, που υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας με την Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας. Σκοποί του εγχειρήματος είναι, η ολοκληρωτική στήριξη κάθε γυναίκας θύματος έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και η θεσμική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, που έχει λάβει διαστάσεις κοινωνικής πανδημίας. Η πρωτοβουλία αυτή συνιστά δέσμευση αγαστής συνεργασίας, με στόχο κάθε γυναίκα και να αισθάνεται και να είναι ασφαλής. Ο Δήμος Καβάλας καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών και βρίσκεται στο πλευρό κάθε θύματος κακοποίησης. Κι εγώ, ως δήμαρχος, δηλώνω ότι, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Συμβουλευτικό Κέντρο και κάθε πρωτοβουλία κατά της βίας εναντίον των γυναικών, διαδίδοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στην κακοποίηση, με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον δίχως βία, που αξίζει σε κάθε άνθρωπο».

Ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας ανέφερε ότι: «Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας για την υπογραφή του εν λόγω μνημονίου συνεργασίας, είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», ενώ επεσήμανε πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων του Παγγαίου και του Νέστου, θα ενισχύσουν με όλες τις δυνάμεις τους, την προσπάθεια προστασίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των γυναικών-θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Η νομική σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, Θεανώ Κιρκασιάδου, είπε ότι: «Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά και να δράσουμε. Η Ελλάδα ματώνει καθημερινά, καθώς διαπιστώνεται μία κλιμάκωση της βίας άκρως επικίνδυνη και ανησυχητική. Απαιτείται διαρκής εγρήγορση και αυξημένη προσοχή. Στόχος είναι, να μιλήσουν όσο το δυνατό περισσότερες γυναίκες. Η σημερινή υπογραφή αποτελεί μία ενέργεια συμβολική, αλλά και μία ενέργεια ουσίας. Η εξωστρέφεια είναι πολύ σημαντική. Οι υπηρεσίες είναι τα πρόσωπα. Είμαστε εμείς και είμαστε εδώ».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.