Αλλεπάλληλες είναι οι διακρίσεις των αριστούχων μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Σε αυτές που ανακοινώθηκαν το τρίμηνο Μαρτίου-Απριλίου-Μαΐου, έρχονται να προστεθούν τρεις ακόμα, δίνοντας μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια στην οικογένεια του Ωδείου. Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Μανωλούδης, αριστούχος μαθητής κιθάρας του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου, απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό «Bachauer-Junior», που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς, με στόχο την υποστήριξη νέων προικισμένων μουσικών της περιφέρειας έως 19 ετών. Το βραβείο θα συνοδευτεί από χρηματικό έπαθλο με τη μορφή υποτροφίας, το ύψος της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα από τους διοργανωτές.
Στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκε με Β΄ έπαινο, η Χαρά Τσιπιζίδου, αριστούχος μαθήτρια πιάνου του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δ.Ω.Κ., Γεώργιου-Ιούλιου Παπαδόπουλου. Νωρίτερα, σύνολο μουσικής δωματίου, στο οποίο συμμετέχει η Σταματία Σγουροπούλου, μαθήτρια του καθηγητή βιολοντσέλου Χρήστου Κόζαλη, κέρδισε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό ερμηνείας 2016 (κατηγορία Μουσικής Δωματίου), που διοργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εκτός των σπουδών της στο Δ.Ω.Κ., η Σταματία είναι φοιτήτρια ειδίκευσης βιολοντσέλου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στην τάξη του καθηγητή Δημήτρη Πάτρα. Το σύνολο μουσικής δωματίου απαρτίζουν ακόμα οι φοιτητές: Φαίδρα Ζαγοριανού (βιολί), Αναστασία Δημοπούλου (βιόλα), Τζων Φρανκ Ιωάννης Σύμκο (πιάνο).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.