Ανησυχία προκάλεσε στους εργαζόμενους των καταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς η πληροφορία ότι, η διοίκηση της τράπεζας σχεδιάζει την αναστολή λειτουργίας δύο καταστημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και συγκεκριμένα ενός καταστήματος στην πόλη της Καβάλας και του καταστήματος στην Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου.

Για το ζήτημα αυτό έκανε ερώτηση στην Βουλή, προς τους αρμόδιους υπουργούς, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου. Στο δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρονται τα ακόλουθα: «Το θέμα της ενδεχόμενης παύσης λειτουργίας δύο ακόμα υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, φέρνει με ερώτησή της στην Βουλή, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Ελευθεριάδου. Συγκεκριμένα, μεταφέρει την αγανάκτηση του συλλόγου εργαζομένων της τράπεζας, που κάνουν λόγο για απαξίωση των τοπικών κοινωνιών, των ατόμων με περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και της τοπικής επιχειρηματικότητας, στερώντας τους, πλέον, την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Σημειώνει τις σοβαρότατες καταγγελίες των εργαζόμενων, σχετικά με αντεργατικές πρακτικές της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης, τονίζοντας περιπτώσεις αναξιοκρατίας, άσκησης ψυχολογικής πίεσης, πρωτοφανείς μετακινήσεις, ακόμα και ατόμων με αναπηρίες, κάνοντας ειδική αναφορά σε περίπτωση πολύτεκνου, παραολυμπιονίκη εργαζόμενου με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και ένα κάτω άκρο, ο οποίος μετακινήθηκε σε κατάστημα, όπου η τουαλέτα βρισκόταν στο υπόγειο, προκειμένου να οδηγηθεί εκτός εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το υποκατάστημα στην Νέα Πέραμο, αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα τραπεζικό υποκατάστημα για την εξυπηρέτηση του κοινού. Την ίδια τακτική ακολούθησε η τράπεζα και για το υποκατάστημα στα Λιμενάρια Θάσου. «Οι πολιτικές συρρίκνωσης και ερήμωσης της υπαίθρου που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους του Νομού Καβάλας, οι οποίοι βρίσκονται στην δίνη της ακρίβειας, της απαξίωσης, της εγκατάλειψης. Αντί η εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών στήριξης και ενίσχυσης των απομακρυσμένων, ακριτικών περιοχών της χώρας και των υποδομών σε αυτές, να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, βλέπουμε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο», αναφέρει η Σ. Ελευθεριάδου και ρωτά τους υπουργούς οικονομικών και εργασίας:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσουν, ώστε να διασφαλίσουν την συνέχιση της λειτουργίας των υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς στην Καβάλα και στην Νέα Πέραμο, καθώς και του συνόλου των θέσεων εργασίας σε αυτό;

-Ποια είναι τα δεσμευτικά μέτρα που θα λάβουν, για να προστατέψουν την λειτουργία υποκαταστημάτων τραπεζών στις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, που βρίσκονται σε κρίσιμα, «ζωτικά» σημεία για την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, από επικείμενο κλείσιμο;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.