-Από τον Σεπτέμβριο του 2019, η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του εμπορικού κέντρου και επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» έχει την έγκριση για να αρχίσει την κατασκευή του κτηρίου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Τον Οκτώβριο του 2019 έγινε αλλαγή στην διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας», αλλά το έργο δεν άρχισε στην χερσαία ζώνη του λιμανιού. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα δώσει προστιθέμενη αξία στο λιμάνι και σημαντική ανάσα στην τοπική οικονομία. Αναρωτιόμαστε, εύλογα νομίζουμε, γιατί υπάρχει στασιμότητα, ενώ η ανάδοχος εταιρεία έχει στα χέρια την (πολυπόθητη) άδεια δόμησης. Κι απορούμε, επίσης, γιατί η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας», δεν έχει κάνει «σημαία» το συγκεκριμένο έργο, για την αναβάθμιση του λιμανιού «Απόστολος Παύλος». Δεν θα επαναλάβουμε τα οφέλη που θα έχει το λιμάνι και η πόλη από την συγκεκριμένη επένδυση, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά και με εμφατικό τρόπο στο δελτίο Τύπου που απέστειλε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας. Απαιτούμε από την διοίκηση και ειδικότερα από τον πρόεδρο και την διευθύνουσα σύμβουλο της Α.Ε. «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας», να εξηγήσουν στην τοπική κοινωνία ποιο είναι το εμπόδιο στην έναρξη κατασκευής του λεγόμενου Kavala Port Center. Βρίσκονται περίπου δύο έτη στην διοίκηση του Οργανισμού, ωστόσο δεν μίλησαν ούτε μία φορά για την μεγαλύτερη επένδυση στο κεντρικό λιμάνι και μία εκ των μεγαλύτερων στον Νομό Καβάλας! Δεν ανακοίνωσαν καν ότι εκδόθηκε η οικοδομική άδεια και θα αρχίσουν οι εργασίες. Ενώ, για την τοποθέτηση σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έσπευσε να αναγγείλει την χαρμόσυνη είδηση!

-Γνωρίζουν πολύ καλά τα σημερινά διοικητικά στελέχη της Α.Ε. «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας», ότι από το έτος 2012, όταν υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης των παλιών αποθηκών του λιμανιού για μία τριακονταετία, οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες προσμένουν την υλοποίηση του έργου με έντονο ενδιαφέρον. Η σημερινή διοίκηση βρέθηκε στην ευχάριστη και «προνομιακή» θέση, το έργο αυτό να είναι έτοιμο να αρχίσει! Από τον Οκτώβριο του 2019, όμως, δεν μπήκε ούτε ένα τούβλο στις παλιές αποθήκες που κατεδαφίστηκαν. Έχουν να καταθέσουν έναν σοβαρό λόγο για την απραξία, ο Γιώργος Φιλόσογλου, πρόεδρος και η Άνυ Θυσιάδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Α.Ε. «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας»; Αν έχουν, οφείλουν να ενημερώσουν τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες.

-Είναι αδιανόητο να πέρασε μία δεκαετία και το λιμάνι «Απόστολος Παύλος», να έχει στερηθεί μιας πολύτιμης υποδομής για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των επιβατών κρουαζιέρας. Αποδεικνύεται πως, δεν είναι πάντα οι «καρεκλοκένταυροι» των Αθηνών, που βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη της Καβάλας. Δυστυχώς, ορισμένοι τοπικοί παράγοντες, είναι πιο επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Η σιωπή των διοικούντων την Α.Ε. «Οργανισμός Λιμένα Καβάλας» είναι ύποπτη. Αν δεν στηρίξουν την ανάδοχο εταιρεία για να πραγματοποιήσει την επένδυση, θα δεχτούν την κριτική, αλλά και την κατακραυγή, του Καβαλιώτικου λαού.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.