Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που βρίσκεται στη συνοικία της Νεάπολης, θα γίνονται οι προπονήσεις της νεοσύστατης ακαδημίας του τμήματος ποδηλασίας του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα». Ο Α.Ο.Κ., σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, θέλουν να προσελκύσουν περισσότερους Καβαλιώτες και κυρίως παιδιά και νέους στο άθλημα της ποδηλασίας.

Θεωρούμε πως στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει η δημιουργία ενός «κέντρου ποδηλάτου» (bike center), όπως αυτό στη φωτογραφία, που βρίσκεται στην Τόχνη της Κύπρου. «Με την αναβάθμιση του ποδηλατικού κέντρου στην Τόχνη, η περιοχή αποκτά νέα δυναμική, όσον αφορά στον αθλητικό τουρισμό, αφού σημαντικός αριθμός ποδηλατών θα μπορεί να εξυπηρετείται πριν, στο μέσο, ή στο τέλος μιας ποδηλατικής διαδρομής. Επίσης, διατίθενται ποδήλατα προς ενοικίαση. Παράλληλα, η λειτουργία του ποδηλατικού κέντρου ενισχύει την ποδηλατική παιδεία στις γύρω περιοχές», αναφέρει το άρθρο.

Προτείνουμε, λοιπόν, να δημιουργηθεί το Kavala Bike Center στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», σε ένα από τα εγκαταλελειμμένα στρατιωτικά κτήρια, στο πρότυπο του κέντρου ποδηλάτου στην Τόχνη.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.