• «Τα εν οίκω μη εν δήμω», είπε ο νέος πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, Παναγιώτης (Τάκης) Αγγελίδης, σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης. «Δεν έχει νόημα να βγαίνουμε στα ραδιόφωνα να μιλάμε για νούμερα. Δεν αφορά κανένα. Έχουμε το διοικητικό συμβούλιο, μέσα στο οποίο η κυρία Ιωσηφίδου μπορεί να προσφέρει έργο», είπε.
  • Η «Δημωφέλεια» είναι μία δημοτική κοινωφελής επιχείρηση και όχι Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), που λειτουργεί με άλλη φιλοσοφία. Επομένως, η διοίκηση της «Δημωφέλεια» οφείλει να λειτουργεί με διαφάνεια και να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες, ακόμα και για την οικονομική κατάσταση. Κάποια πράγματα, λοιπόν, που συζητούνται στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο δεν είναι ένα «κλειστό κλαμπ», πρέπει να γίνονται γνωστά προς την τοπική κοινωνία. Για να υπάρχει ο δημόσιος έλεγχος.
  • Δεν πρέπει οι δημότες να μάθουν, πως θα διαχειριστεί η διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης την οικονομική επιχορήγηση που θα λάβει, για το έτος 2020, από τον Δήμο Καβάλας; Δεν πρέπει, επίσης, η διοίκηση της «Δημωφέλεια», να ανακοινώσει στην κοινωνία ποιες δράσεις θα γίνουν, ποιες δράσεις θα γίνουν με μειωμένη χρηματοδότηση και ποιες θα αναβληθούν, ή θα καταργηθούν; «Το φεστιβάλ cosmopolis θα γίνει και φέτος με τον ίδιο προϋπολογισμό όπως πέρυσι. Θα είναι διαφορετικό και φαντάζομαι πολύ καλύτερο», ανέφερε ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια». Θα το δούμε στην πράξη.
  • Στο σχέδιο των δράσεων που υποβλήθηκε στον Δήμο Καβάλας, πρόσθεσε ο πρόεδρος, κάποιες δράσεις που ενδεχομένως δεν περιλαμβάνονται, ή δεν προϋπολογίστηκαν, μπορούν να γίνουν με αναμορφώσεις του προϋπολογισμού. Από τι θα εξαρτηθεί η υλοποίηση των δράσεων αυτών; Από τυχόν αντίδραση των δημοτών, που δεν εντάχθηκαν στον αρχικό σχεδιασμό; Και ποιες είναι οι δράσεις που, ενδεχομένως, δεν προϋπολογίστηκαν;
  • Εάν η «Δημωφέλεια» είναι αναπτυξιακό εργαλείο για τον Δήμο Καβάλας, φίλτατε πρόεδρε, είναι πρωτάκουστο η δημοτική Αρχή, να περικόπτει κατά εξήντα τοις εκατό (60%) την επιχορήγηση προς αυτή, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ασκεί τη διοίκηση! Η απόφαση αυτή, δεν δείχνει ότι η δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται και εκτιμά τον σημαντικό ρόλο της κοινωφελούς επιχείρησης για τον τόπο.
  • Από απόψεως ψυχολογίας του προσωπικού, να εξετάσουμε την περικοπή του 60% στη χρηματοδότηση, με πιο κίνητρο θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι, να παράγουν το ίδιο και καλύτερο έργο σε μία επιχείρηση που είναι υποστελεχωμένη και υποχρηματοδοτείται; Δεν θα έχει αυτό αντίκτυπο στην ποιότητα των δράσεων που θα γίνουν;
  • Ακόμα κι αν η δημοτική Αρχή θεωρεί υπερβολικό το ποσό της επιχορήγησης που έδινε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας προς τη «Δημωφέλεια», δεν εξήγησε ποιες δράσεις χρηματοδοτήθηκαν με μεγαλύτερα ποσά απ’ ότι έπρεπε, ή ποιες δράσεις δεν έπρεπε να χρηματοδοτηθούν καθόλου. Για να καταλάβουν και οι δημότες, γιατί περικόπηκαν 700.000 και όχι 200.000, ή 800.000 ευρώ. Η «σπατάλη», δηλαδή, αφορούσε το συγκεκριμένο ποσοστό της οικονομικής επιχορήγησης;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.