-Την περίοδο που ήταν δήμαρχος (Καβάλας) η Δήμητρα, το φεστιβάλ Cosmopolis και οι άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ήταν «πανηγυράκια», όπως έλεγαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας, μεταξύ αυτών και ο Θίοντορ. Μέσα σε δυόμισι χρόνια κατάλαβε ο Θίοντορ ότι, το φεστιβάλ Cosmopolis είναι θεσμός που προσφέρει προστιθέμενη αξία στον Δήμο Καβάλας!

-Το φεστιβάλ Cosmopolis που διοργανώνει ο Θίοντορ, μέσα στην πανδημία του covid-19, δεν έχει σχέση (μόνο στο όνομα) με το φεστιβάλ που διοργάνωνε η Δήμητρα. Εκείνο ήταν «πανηγυράκι», γι’ αυτό ανέθεσε στον Άλκη Ζοπόγλου και τον Τάκη Αγγελίδη, να το «μεταμορφώσουν» (κατά την άποψη μου, καρντάσια, να το παραμορφώσουν) από «πανηγυράκι» σε πραγματικό φεστιβάλ που δίνει προστιθέμενη αξία στον τόπο.

-Θα έκανε το ίδιο και με το φεστιβάλ Φιλίππων, αλλά την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ένα πρόσωπο, το οποίο απολαμβάνει της μεγάλης εκτίμησης του Θίοντορ. Ο Θοδωρής Γκόνης έβαλε την «σφραγίδα» του, αλλά δεν μπορώ να πω ότι απογείωσε το φεστιβάλ.

-Επειδή διαφώνησε με τον Παναγιώτη Γεωργιάδη, επίσης, αποστασιοποιήθηκε από το Kavala Air Sea Show, το οποίο έγινε show με αεροπλανάκια! Αν, όμως, έβρισκε κάποιον άλλο οργανωτικό υπεύθυνο, θα έκανε το show με τα αεροπλανάκια μία διοργάνωση που έχει προστιθέμενη αξία για την Καβάλα.

-Κι είμαι βέβαιος, καρντάσια, ότι αν δεν βρισκόταν ο Άλκης και ο (πρόθυμος) Τάκης στην «Δημωφέλεια», ούτε το φεστιβάλ Cosmopolis θα συνεχιζόταν. Θα έβρισκε ο Θίοντορ την «κάλυψη» του κορονοϊού και θα έβαζε το φεστιβάλ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! Όπως έκανε ο μέντοράς του, ο Λουντοβίκ, ο οποίος κατήργησε το φεστιβάλ λόγω του υψηλού κόστους για τον Δήμο. Αλλά, τότε, ο Λουντοβίκ δεν μπόρεσε να βρει έναν καλλιτεχνικό υπεύθυνο σαν τον Θ. Γκόνη, για να αναμορφώσει και το Cosmopolis, ώστε να γίνει «προστιθέμενη αξία»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.