Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229, με τίτλο: «European Values with Manga», το 6ο Γενικό Λυκείου Καβάλας, από 1 έως και 5 Νοεμβρίου 2021, φιλοξένησε 21 μαθητές και 12 εκπαιδευτικούς από την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Ρουμανία. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, το έργο στοχεύει να προωθήσει τις κοινές αξίες της ευρωπαϊκής ταυτότητας, όπως η ελευθερία, η ισότητα και η δικαιοσύνη, με την χρήση σχεδίων MANGA. Στην δεύτερη συνάντηση του προγράμματος συνεργάστηκαν ως εταίροι: το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, το Escola Profissionaldo Alto Lima, C.I.P.R.L από την Πορτογαλία, το Mustafa Kemal Atatürk Meslekive Teknik Anadolu Lisesi και το Eskişehir Anadolu Lisesi από την Τουρκία, καθώς και το Liceul Teοretic «GrigoreMoisil» από την Timisoara της Ρουμανίας.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει, ακόμα, τα εξής: «Ύστερα από μία θερμή μουσική υποδοχή στον χώρο του σχολείου, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια, εργαστήρια και μαθήματα πάνω σε προγράμματα παραγωγής anime και manga (ιαπωνικά κινούμενα σχέδια). Αντικείμενο εργασιών αυτής της κινητικότητας, ήταν η «ισότητα» και ολοκληρώθηκαν πέντε (5) ταινίες anime μικρού μήκους. Οι μαθητές του 6ου ΓΕ.Λ. Καβάλας παρουσίασαν στους φιλοξενούμενους την ιστορία των Manga και τους ξενάγησαν σε έναν ιστορικό περίπατο στην πόλη της Καβάλας. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε ταξίδι στην Θεσσαλονίκη, όπου εκεί μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την Photo Biennale στο μουσείο φωτογραφίας και στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, καθώς και τον Λευκό Πύργο. Η τελετή λήξης των εργασιών πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Λέσχη και παρουσιάστηκαν όλες οι εργασίες των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας με τις δράσεις αυτές και γενικά με την συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεχίζει να επενδύει στην ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση, ενθαρρύνοντας την δημιουργικότητα, την καινοτομία και το επιχειρηματικό πνεύμα και προάγοντας την ισότητα, την κοινωνική συνοχή και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη. Ευχαριστούμε θερμά: τον διευθυντή του 3ου ΓΕ.Λ. Καβάλας, Ευάγγελο Αδάμο, τον διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου  Καβάλας, Στέφανο Ναλμπάντη, την διευθύντρια του 4ου ΕΠΑ.Λ. Καβάλας, Αγγελική Καρανάσιου, τον διευθυντή του 5ου Γυμνασίου. Καβάλας, Ευστράτιο Καρασταμάτη, τον τομεάρχη του Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας, Νικόλαο Σακελλαράκη, τον Δήμο Καβάλας, για την εν γένει υποστήριξή του, καθώς και τον αντιδήμαρχο, Απόστολο Μουμτσάκη, ο οποίος παρέδωσε τα πιστοποιητικά συμμετοχής στους φιλοξενούμενους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Ιωάννη Κακάρα, για την αμέριστη βοήθειά του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.