Στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας απονεμήθηκε η ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας (European Quality Label) από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (Ε.Ε.Υ.) e-Τwinning. Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί στη δημοτική βιβλιοθήκη το project “Commom Values with Manga” και θα γίνει η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Εκτός από το 6ο ΓΕ.Λ. Καβάλας συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από τρία ακόμα συνεργαζόμενα σχολεία, το Eskişehir Anadolu Lisesi και το Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi από την Τουρκία και το Agrupamento de Escolas Henriques Nogueira από την Πορτογαλία.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται, επίσης, τα ακόλουθα: «Στο σχολείο μας, κατά το σχολικό έτος 2018-2019, υλοποίησαν το έργο 43 μαθητές της A’ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της καλλιτεχνικής παιδείας-εικαστικά, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού, Αντιγόνης Τσαφή, εργάστηκαν με εξαιρετικό ζήλο. Οι μαθητές μέσα από τη διαδικασία υλοποίησης της εργασίας αντιλήφθηκαν ότι, οι αξίες είναι μέτρα που καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας και μπορούν να διδαχθούν. Ο άνθρωπος δεν γεννιέται με αξίες, αλλά οι αξίες είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα εκπαίδευσης. Αυτή η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο ό,τι μαθαίνουμε στο σχολείο, αλλά και στην κοινωνία που ζούμε. Στο έργο αυτό, οι αξίες που είναι σημαντικές για την ανθρωπότητα διαδόθηκαν με τα Manga (ιαπωνικό κόμικ) που σχεδίασαν οι μαθητές και στη συνέχεια αντάλλαξαν χωρίς να περιλαμβάνεται το κείμενο του κόμικ.

Τα συνεργαζόμενα σχολεία καλούνταν να επινοήσουν το κείμενο και να γεμίσουν τα κενά «μπαλονάκια» με οδηγό την εικόνα. Η συνεργασία με τα προαναφερθέντα σχολεία φανέρωσε στους μαθητές ότι, οι αξίες αποτελούν κοινό τόπο συνάντησης και θεμελίωσε την κατάργηση των στερεοτύπων. Επιπλέον, οι μαθητές εξασκήθηκαν ιδιαίτερα στο σχέδιο, καθώς και στην αγγλική γλώσσα και στις νέες τεχνολογίες. Επίσης, ιδιαίτερο όφελος προέκυψε από τις ανταλλαγές καλών πρακτικών μεταξύ εκπαιδευτικών, με επακόλουθο τη βελτίωση των εκπαιδευτικών δεξιοτήτων.

Η απονομή της ευρωπαϊκής ετικέτας ποιότητας αποτελεί απτή αναγνώριση του υψηλότερου επιπέδου δραστηριοτήτων e-Twinning στο σχολείο μας κι είναι τιμή για τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ευρωπαϊκό, πλέον, επίπεδο».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.