Η αποστολή του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας στο Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο: «European Values with Manga», συμμετείχε στην 4η διεθνική συνάντηση, από 20 έως και 26 Μαρτίου 2022, μαζί με δύο σχολεία από το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας, ένα σχολείο από την Τιμισοάρα της Ρουμανίας και το σχολείο «οικοδεσπότη». Στις εργασίες της συνάντησης, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, έλαβαν μέρος από το 6ο ΓΕ.Λ. Καβάλας πέντε (5) μαθήτριες και τρεις (3) εκπαιδευτικοί.

Στις 20 Μαρτίου 2022, η αποστολή ταξίδεψε από την Ελλάδα με προορισμό την Πορτογαλία. Από τις 21 Μαρτίου 2022 άρχισαν στις εγκαταστάσεις του Epralima Escola Profissional do Alto Lima οι δραστηριότητες, όπως είχαν οριστεί από την ομάδα Erasmus του σχολείου υποδοχής. Αρχικά, έγινε η τελετή υποδοχής των αποστολών από την Διεύθυνση, το προσωπικό του σχολείου, τον δήμαρχο της πόλης και άλλους τοπικούς διοικητικούς παράγοντες. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια και συζητήσεις, σχετικά με το θέμα του ρατσισμού, με τα σκίτσα «Manga» από τον καθηγητή των καλλιτεχνικών μαθημάτων Hugo-Jesus Afonso και από τον σκηνοθέτη Paulo Pinto με θέμα: «Οι βασικές αρχές των κινουμένων σχεδίων». Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με εργαστήριο δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους μέσω του προγράμματος Comipo, όπου και ολοκληρώθηκαν πέντε ταινίες μικρού μήκους βασισμένες στα σενάρια με θέμα τον ρατσισμό, που είχε ετοιμάσει κάθε σχολείο πριν από την συνάντηση.

Έγιναν, ακόμα, ξεναγήσεις στις πόλεις Porto και Arcos de Valdevez και γνωριμία με τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα της Πορτογαλίας, καθώς και κρουαζιέρα στον ποταμό Douro. Την τελευταία ημέρα του προγράμματος στην τελετή λήξης στο αμφιθέατρο του σχολείου, παρουσιάστηκαν οι ταινίες των πέντε μαθητικών ομάδων που κέρδισαν τις εντυπώσεις, χάρη στην δημιουργικότητα, τις δεξιότητες και την ευαισθησία τους ως προς το πρόβλημα του ρατσισμού σε όλες τις μορφές του. Η τελετή έληξε με την απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής στο πρόγραμμα. Στις 26 Μαρτίου 2022, η αποστολή του 6ου ΓΕ.Λ. Καβάλας επέστρεψε στην Καβάλα. Οι στόχοι του προγράμματος επιτεύχθηκαν σε κλίμα άριστης συνεργασίας τόσο μεταξύ των μαθητών, όσο και μεταξύ των εκπαιδευτικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.