Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μετά την κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης και την έλευση της ψηφιακής πλατφόρμας, αντιμετωπίζει το πρόβλημα του αποκλεισμού των ορεινών, παραμεθόριων και απομονωμένων περιοχών από την ελληνική τηλεόραση. Περίπου το 50 % του γεωγραφικού της χώρου και το 30% του πληθυσμού της, δεν έχει πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των Υπηρεσιών της Π.Α.Μ.-Θ. στα αρμόδια Υπουργεία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, απέστειλε νέα επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ενημερώνοντάς τους σχετικά για το θέμα και ζητώντας τη δικής τους παρέμβαση: «Μετά από μεγάλη προσπάθεια και παρά την αναρμοδιότητά της, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης ενδιαφερόμενη για το δικαίωμα εκατόν εβδομήντα χιλιάδων πολιτών να έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση, ενέταξε έργο στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή σύγκλιση», της περιόδου 2007-2013 του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το έργο αυτό, ήταν ώριμο για να του δοθεί έγκριση προς δημοπράτηση από τον Μάρτιο του 2015, με χρόνο περαίωσης έξι μήνες, όμως δεν προχώρησε, ενώ με έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, απαγορεύτηκε πλήρως η ενασχόληση της αυτοδιοίκησης, εν γένει, με το αντικείμενο. Σημειώνεται, για μία ακόμα φορά, ότι πρόκειται για ένα άκρως απαραίτητο έργο ευθύνης και αρμοδιότητας της κυβέρνησης και του κράτους, που διαχειρίζονται τη διάχυση των πάσης φύσεως συχνοτήτων, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα της χώρας. Επειδή είναι αναγκαίο, ότι όλοι οι πολίτες στην Α.Μ.-Θ. πρέπει να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα της χώρας, παρακαλούμε για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί το αυτονόητο. Η εφαρμογή του έργου της «ψηφιακής σύγκλησης» σε όλες τις περιοχές της χώρας, έχει τεράστια σημασία που αφορά, κυρίως, τη συνοχή των κατοίκων της περιοχής, αλλά και το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, τα οποία διανέμονται δια μέσου του κράτους και με ανταλλάγματα».
Ο περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Έχουμε αποστερηθεί, από διετίας περίπου, ένα εργαλείο από το οποίο εξαρτώνται θεμελιώδη δικαιώματα των συμπολιτών μας. Της πληροφόρησης, της συμμετοχής στον πολιτισμό, στην ιστορία, στα πάντα. Απαιτούμε να βλέπουμε τηλεόραση παντού. Να δοθεί άμεσα λύση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.