Η υποστελέχωση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η πανδημία του κορονοϊού covid-19, που εντείνει το υπάρχον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και, κυρίως, η δυσκολία στην εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου, είναι οι βασικές αιτίες για την καθυστέρηση στην έναρξη της παρέμβασης στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

Το έργο αυτό, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Αλέξιος Πολίτης, είναι η «προμετωπίδα» στις προτεραιότητες που έχει βάλει, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Μάλιστα, η κατάσταση του αμφιθεάτρου τον απασχολούσε και πριν ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση. Διότι, η Καβάλα με την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, πρέπει να έχει έναν αντάξιο χώρο για τέτοιες εκδηλώσεις. Με συντονισμένη δουλειά, παρά τις προαναφερθείσες δυσκολίες, ετοιμάστηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και βρέθηκαν τα χρήματα για την ριζική ανακαίνιση του κτηρίου. Επιλέχθηκε η ανακαίνιση και όχι η κατεδάφιση του κτηρίου, για να κατασκευαστεί καινούργιο, λόγω του (πολύ) χαμηλότερου κόστους και της διάρκειας του έργου. Ωστόσο, οι εργασίες θα εκσυγχρονίσουν την αίθουσα και θα αλλάξουν εντυπωσιακά την εικόνα του κτηρίου που κατασκευάστηκε αρκετές δεκαετίες πριν. «Ευελπιστούμε ότι το κοινό θα χαρεί με το αποτέλεσμα. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό τεχνικά», δήλωσε ο Θωμάς Καραββάς, ο έμπειρος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο οποίος ανέφερε τις τεχνικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στην μελέτη του έργου. Όπως, η αύξηση στην χωρητικότητα της αίθουσας, από τις 370 στις 400 θέσεις, με την διαφορετική διάταξη των καινούργιων καθισμάτων. Εάν δεν προκύψουν νέα εμπόδια, στις αρχές του έτους 2023 θα αναδειχτεί ανάδοχος του έργου.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τ.Υ. και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, επίσης, αναφέρθηκαν στις τέσσερις εργολαβίες που αφορούν στις ασφαλτοστρώσεις τμημάτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στο ηπειρωτικό τμήμα του Νομού και στο νησί της Θάσου. Κι αυτές οι εργασίες βρήκαν εμπόδια, αλλά υπογράφηκαν οι συμβάσεις με νέους εργολάβους και το προσεχές φθινόπωρο θα γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις.

Ακόμα, εντός του ερχόμενου Αυγούστου, θα υπάρξει ανακοίνωση, για τα σημαντικά έργα στον υπήνεμο μόλο του λιμανιού «απόστολος Παύλος» και στην προβλήτα της ιχθυόσκαλας Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.