Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας πραγματοποίησε ταξίδια στην Ιταλία και την Τουρκία. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Δράσης FUTURE OF EUROPE /YOUNG PEOPLE, πραγματοποιήθηκε η 3η διεθνική συνάντηση στην πόλη Μπιτόντο της Ιταλίας, από 24 έως και 30 Απριλίου 2022. Στην Ιταλία ταξίδεψαν: ο διευθυντής, Στέφανος Ναλμπάντης, δύο καθηγήτριες και τέσσερις μαθήτριες. «Είχαμε την χαρά να ξεναγηθούμε από την ομάδα της Ιταλίας στην πόλη του Μπάρι. Επισκεφτήκαμε την παλιά πόλη και τον ναό του αγίου Νικολάου, όπου και βρίσκεται το σκήνωμα του αγίου. Παρακολουθήσαμε εκδηλώσεις, λόγω της εθνικής γιορτής της Ιταλίας, για την απαλλαγή της από τον φασισμό. Στο σχολείο ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες και τα εργαστήρια και παρακολουθήσαμε μάθημα αρχαίων ελληνικών! Οι μαθητές, μετά από μία πολύ όμορφη υποδοχή, πραγματοποίησαν σε μικτές ομάδες εργασίες πάνω στο πρόγραμμα, καθώς και παιχνίδια με χορό και τραγούδι. Αναπτύχθηκαν πολύ όμορφες φιλίες μεταξύ των μαθητών. Στην πόλη του Bitondo επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο, την βιβλιοθήκη, τον καθεδρικό ναό και όλα τα αξιοθέατα. Σε ένα υπέροχο θέατρο, επίσης, παρακαλουθήσαμε συνέντευξη αξιωματούχου αστυνομικού και δικηγόρου, για το κυβερνοέγκλημα», αναφέρει δελτίο Τύπου.

Επίσης, από 8 έως και 14 Μαΐου 2022, αντιπροσωπεία του Εργαστηριακού Κέντρου συμμετείχε στην 2η διεθνική συνάντηση της Δράσης «Let’s Make Our Own Business», που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Τέσσερις καθηγητές και πέντε μαθητές ταξίδεψαν στην Σμύρνη, όπου παρακολούθησαν σεμινάριο και εργαστήρια, που διοργανώθηκαν από κοινού με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Σμύρνης (Izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi) και το Κέντρο επιχειρηματικότητας της πόλης (Karsiyaka Municipality Collective Entrepreneurship Center), σχετικά με την επιχειρηματικότητα (Canva Model) και πραγματοποίησαν δραστηριότητες προσομοίωσης επιχειρήσεων και παιχνίδια σε ομάδες συνεργαζόμενοι με άλλους μαθητές από την Ολλανδία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Κροατία. Επίσης, στο πλαίσιο κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, μαθητές και καθηγητές επισκέφτηκαν ένα μουσείο παραγωγής λαδιού στην Έφεσο και το ελληνικό χωριό Κιρκιντζέ, στο οποίο εγκαταστάθηκαν μουσουλμάνοι από τα χωριά Μουσθένη και Δωμάτια του Νομού Καβάλας, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923. Όλες οι εργασίες, στο πλαίσιο της κινητικότητας, πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα, έχουν τονώσει τις δεξιότητες, την κριτική σκέψη, την συνεργατική εργασία και την διαπολιτισμική συζήτηση. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει τον Οκτώβριο του 2022 στην Ολλανδία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.