Με απόφαση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διαθέτει 2 εκατομμύρια ευρώ, από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, ώστε 37 μονάδες επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ., Ε.Κ., Ι.Ε.Κ., Σ.Δ.Ε.) σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, να εφοδιαστούν με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός, αναφέρει δελτίο Τύπου, θα ανταποκρίνεται στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, θα είναι προσαρμοσμένος στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, όπως πληροφορική, ηλεκτρονική, ηλεκτρολογία, μηχανολογία, ψύξη-θέρμανση, γεωπονία, δομικά έργα, εφαρμοσμένες τέχνες, κ.ά.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο περιφερειάρχης, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, επισκέφθηκαν το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Χρυσούπολης και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ., Κωνσταντίνο Μπαντίκο, τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολο Βαγενά και τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χρυσούπολης, Σωτήρη Πετρούση.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι, η κρίση του κορονοϊού αύξησε τις ανάγκες των σχολείων σε σύγχρονο εξοπλισμό και τόνισε πως η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση με υποδομές και εξοπλισμό από την προσχολική ηλικία έως και το λύκειο. Στη συνέχεια, συνάντησε τους καθηγητές του σχολείου και συζήτησε μαζί τους για την επαγγελματική εκπαίδευση.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.