Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης υλοποιεί δράσεις με θέμα τον αγροτουρισμό

0

Άρχισε, από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Ελευθερούπολης, η υλοποίηση των δράσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα: «Μία νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», υπό την αιγίδα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ «ΝΟΗΣΙΣ», με τίτλο: «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ». Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, σκοπός του προγράμματος είναι:

-Να αναδειχθεί η σημασία του αγροτουρισμού και της κοινωνικής οικονομίας στον Δήμο Παγγαίου.

-Να διερευνηθούν και να συζητηθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές.

-Να προβληθούν πετυχημένα projects αγροτουριστικής ανάπτυξης και κοινωνικής οικονομίας.

«Ο αγροτουρισμός είναι μοντέλο βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, που συνδέει τον επισκέπτη με την τοπική κοινωνία. Σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση διαδραματίζει και ο αγροδιατροφικός τομέας, αρκεί να συνδέεται το προϊόν που παράγει μία περιοχή με την τουριστική ζήτηση. Από την άλλη, ο αγροτουρισμός δεν θα πρέπει να έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα, αλλά και ποιοτικό. Η κοινωνική οικονομία περιλαμβάνει ένα ευρύ σύνολο παραγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αναλαμβάνονται από νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις προσώπων, των οποίων ο καταστατικός σκοπός είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων. Αιχμή του δόρατος, είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.), νόμοι 4019/2011 και 4430/2016.

Οι συνεργαζόμενοι καθηγητές είναι οι: Βασίλειος Γαϊτατζής (υπεύθυνος έργου), Δέσποινα Μπαρμπούδη, Ευστάθιος Μαυρομμάτης, Σωτήριος Αθανασίου, Νικόλαος Σιβάκης, Αικατερίνη Τζιβελέκη, Δέσποινα Τζιμούρτα, Μαρία Καλογιάννη, Αικατερίνη Χατζηδημητρίου», αναφέρει, ακόμα, το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.