Το 3ο βραβείο απέσπασε η ταινία της ομάδας κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας στον 2ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό οπτικοακουστικής και ψηφιακής δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου». Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του Υπουργείου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Η ομάδα κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, άρχισε τις δράσεις για το σχολικό έτος 2010-2011, με συντονίστρια την φιλόλογο, Ματούλα Καμίδου και συνεργάτιδα στη συγκεκριμένη ταινία την φιλόλογο, Όλγα Κωνσταντά. Έχει δημιουργήσει έως τώρα εννέα ταινίες μυθοπλασίας και δύο ντοκιμαντέρ. Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στο διαδίκτυο, στη δημοτική βιβλιοθήκη και στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, προχώρησε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκε και έχει τον τίτλο: «Μνήμη απίθανη…». Θέμα του είναι, η ιστορία του διδακτηρίου όπου στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο, από τη χρονιά που κτίστηκε έως σήμερα. «Στη «Μνήμη απίθανη…», οι μαθητές ανατρέχουν σε ιστορικά βιβλία και ντοκουμέντα της εποχής και μέσα από την αμεσότητα της αφήγησης ανθρώπων που ήταν μαθητές του, μας γνωρίζουν πτυχές της εκπαιδευτικής πραγματικότητας της Καβάλας, ήδη από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, αλλά και αργότερα.

Επιχείρησαν ακόμα να κάνουν μία σύνδεση με το κοντινό παρελθόν και το παρόν μιλώντας για τις τοιχογραφίες που κοσμούν τον 1ο όροφο του κτιρίου, έργα αντάξια της ιστορικότητάς του και παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις πολιτιστικές δράσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο. Η διάρκεια του ντοκιμαντέρ είναι 35 λεπτά, αλλά προκειμένου να συμμετέχει στον διαγωνισμό και αφαιρώντας σκηνές που αφορούσαν στοιχεία του πρόσφατου παρελθόντος και του παρόντος δημιούργησαν ένα δεκάλεπτο αντίγραφό του. Μ’ αυτό συμμετείχε η ομάδα και απέσπασε το 3ο βραβείο. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ που διαρκεί 35 λεπτά, το δεκάλεπτο, καθώς και ένα trailer: http://1gym-kaval.kav.sch.gr/joomla25/index.php/sxolikes-giortes-ekdiloseis/369-sxol-etos-2016-17-draseis-tis-omadas-kinimatografou», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.