Το eMT cluster, ο πρώτος συνεργατικός σχηματισμός καινοτομίας και τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο φορέας αρωγός του, η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ολοκλήρωσαν, με μεγάλη επιτυχία, τον κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα: «Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων στην Α.Μ.-Θ.». Σκοπός των εκδηλώσεων, ήταν η ενημέρωση και η παρουσίαση λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Ο κύκλος εκδηλώσεων περιλάμβανε 4 εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Δράμα (1 Ιουνίου 2022), στην Κομοτηνή (16 Ιουνίου), στην Καβάλα (22 Ιουνίου) και στην Ξάνθη (1 Ιουλίου), ενώ προηγήθηκε ενημερωτική ημερίδα και στην Αλεξανδρούπολη τον Δεκέμβριο 2021. Στο τέλος κάθε εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εξατομικευμένα ζητήματα, που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τους.

Αρωγοί των εκδηλώσεων αυτών, ήταν τα κατά τόπους Επιμελητήρια και συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Δράμας, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επιμελητήριο Καβάλας και το Επιμελητήριο Ξάνθης, τα οποία παρουσίασαν τις αναπτυξιακές τους πρωτοβουλίες, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Επιπρόσθετα, μέσα από τις εκδηλώσεις, φορείς καινοτομίας, όπως η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας και ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής Lab40, η Δομή Επιχειρηματικότητας LightHub, η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Kick-iT και η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Thinc Thrace incubator, παρουσίασαν στο επιχειρηματικό κοινό την δράση και τον αναπτυξιακό τους ρόλο.

Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος 14 από τις 18 επιχειρήσεις προηγμένων λύσεων τεχνολογίας που συνθέτουν το eMT cluster (Lioncode, Act4Energy, SEEMS, ΦΜ Επιχειρείν, Explicit, APT, OTS, Athens Technology Center, GeoSense, Genet Advertising-ZZ.DOT, MyIP net-works, Vertitech, Alpha Plan Consultants, Ten06) που παρουσίασαν τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που ήδη προσφέρουν, αλλά και τις καινοτομίες που αναπτύσσουν στο πλαίσιο του οικοσυστήματος τεχνολογιών του eMT cluster.

Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές και με την συμμετοχή των αναπτυξιακών φορέων της Περιφέρειας, το όραμα του eMT cluster να αποτελέσει έναν υψηλής κλάσης κόμβο τεχνολογικής αριστείας, συνεργασίας και σημείο αναφοράς της καινοτομίας, που θα προωθήσει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στην προσέλκυση επιστημόνων και θα συμβάλλει έμπρακτα στην αύξηση του Α.Ε.Π. της Περιφέρειας και της χώρας, ενισχύθηκε έτι περαιτέρω.

Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του eMT cluster επεκτείνονται και πέρα από τον κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων, καθώς έχει αρχίσει η διασύνδεση με φορείς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, με στόχο την μεταφορά τεχνογνωσίας και την στενότερη επαφή με επαγγελματικούς και χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς, που θα αφορούν όλους τους κλάδους της οικονομίας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, καταδεικνύοντας τον ρόλο της ως αναπτυξιακός πόλος στην Περιφέρεια, παρουσίασε στο κοινό των εκδηλώσεων, τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις, για την στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Η διοργάνωση του κύκλου εκδηλώσεων υλοποιήθηκε από την #enaevents, την νέα υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης, δια ζώσης, απομακρυσμένων και υβριδικών εκδηλώσεων προς εταιρείες, φορείς και Οργανισμούς. Το eMT cluster ευχαριστεί όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τις εταιρείες-μέλη του cluster και τους εκπροσώπους τους, που συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις. Περισσότερες πληροφορίες, διαφάνειες των παρουσιάσεων και φωτογραφικό υλικό για τις εκδηλώσεις, μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://emtcluster.enaevents.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.