• Είναι λυπηρό, θεωρούμε, ειδήσεις που αναδεικνύουν τα προτερήματα των Ελλήνων και των Ελληνίδων και συγχρόνως δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον, να «περνάνε στα ψιλά», όπως λέγεται. Διαβάζοντας για την προσπάθεια μιας νέας συμπολίτισσας, η οποία ίδρυσε μία διαδικτυακή γκαλερί μεταξωτών μαντιλιών, αισθανθήκαμε μεγάλη ικανοποίηση. Στην εποχή που ζούμε, δυστυχώς, οι ειδήσεις που προσφέρουν θετικά συναισθήματα είναι περιορισμένες και δεν προβάλλονται όσο οι αρνητικές. Οι πολίτες έχουν «εθιστεί» στην ειδησεογραφία της μιζέριας και πιστεύουν ότι αυτή είναι η (μοναδική) πραγματικότητα. Όμως, υπάρχει και η άλλη όψη, ο «άλλος δρόμος», που αναδεικνύει τις χαμένες αξίες. Κλείνουμε την παρένθεση.
  • Ευχόμαστε στη συμπολίτισσα, ολόψυχα, να κάνει το όραμά της πραγματικότητα. Στηριζόμενη σε μία απλή ιδέα, αλλά πρωτότυπη, προβάλλει τον τόπο της, την Καβάλα και τους ντόπιους δημιουργούς! Στο εγχείρημά της συνδράμουν σημαντικοί Καβαλιώτες καλλιτέχνες, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας. Αν και πρόκειται για ατομική επιχείρηση, είναι μία συλλογική δουλειά, ένα «κίνημα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο Τύπου.
  • Από την άλλη πλευρά, είναι ένα «ρίσκο», όπως ισχύει για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ιδρύτρια, Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη, διετέλεσε επί 13 έτη υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος μεγάλης δημοτικής επιχείρησης. Ωστόσο, «εγκατέλειψε» μία σίγουρη θέση, με σταθερό εισόδημα, για να «κυνηγήσει» το επιχειρηματικό της όνειρο! Έτσι, δημιουργήθηκε η MANTILITY, που εμπορεύεται μαντίλια με υψηλής ποιότητας μετάξι από το Σουφλί, πάνω στα οποία «τυπώνονται» τα έργα των δημιουργών που συνεργάζονται με την εταιρεία. Ένα ακόμα παράδειγμα καινοτομίας και δημιουργικότητας στην Ελλάδα, όπου οι πολιτικοί παρέχουν (αφειδώς) επιδόματα και ανεργία στους νέους ανθρώπους.
  • Αλλά και υποσχέσεις για μονιμοποίηση, όπως ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας, ο οποίος επισκέφτηκε τους εργαζόμενους(;!) στην «κλειστή δομή» φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι, για να δηλώσει ότι υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου!
  • Σε «αορίστου χρόνου», φίλτατε Χρ. Ποτόλια, μετατράπηκε, μόνο, η λειτουργία της δομής φιλοξενίας, αλλά αυτό δεν φαίνεται να σε απασχολεί. Η τοπική κοινωνία προσπαθεί να καταργήσει το «γκέτο» και να πάρει το παλιό στρατόπεδο για να το αξιοποιήσει κι εσύ πρωτοστατείς στη μονιμοποίηση των «εργαζομένων» στο κέντρο φιλοξενίας! Κάποτε πρέπει να «συνδεθείς» με την πραγματικότητα και να σκεφτείς χωρίς το (μικρο)πολιτικό συμφέρον.
  • Το όραμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και το δικό σου, είναι να λειτουργεί μόνιμα στο Περιγιάλι η δομή φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, ή να αποδοθεί το παλιό στρατόπεδο στους Καβαλιώτες, στους επισκέπτες, αλλά και στους «φιλοξενούμενους» που θέλουν να ζήσουν στην Καβάλα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.