Το φρούριο, το μνημείο με την υψηλότερη επισκεψιμότητα στην Καβάλα, είναι προσβάσιμο για το κοινό από το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου 2020, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης, για επαναλειτουργία των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το επισκεφθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα. Το ωράριο αυτό θα ισχύει έως το τέλος Μαΐου. Θα γίνει νεότερη ανακοίνωση, για το ωράριο λειτουργίας τους θερινούς μήνες. Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), για τη δική τους προφύλαξη και των γύρω τους. Τα μέτρα που θα τηρούνται είναι τα ακόλουθα:

-Απόσταση 1,5 μέτρου κατ’ ελάχιστο τόσο μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και στην αναμονή για την έκδοση εισιτηρίου.

-Αναμονή θα γίνεται σε συγκεκριμένες θέσεις με ειδική σήμανση.

-Ισχυρή σύσταση χρήσης μη ιατρικής μάσκας και αντισηπτικού διαλύματος.

Για τους ξεναγούς είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, όταν γίνεται οργανωμένη ξενάγηση με συχνή αντισηψία χεριών.

Από τις 25 Μαΐου 2020, τα αναψυκτήρια των αρχαιολογικών χώρων θα λειτουργούν σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που θα δοθούν, οπότε και θα γίνει ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας τους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.