Το φεστιβάλ Cosmopolis δημιουργεί διεθνή ορχήστρα νέων μουσικών!

0

Θέλοντας να αναδείξει και να στηρίξει έμπρακτα την νεανική μουσική δημιουργικότητα, το Cosmopolis Festival εγκαινιάζει ένα ιδιαίτερα δημιουργικό σύνολο δράσεων και μουσικών εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο της ενότητας CosmoClassical, αναφέρει δελτίο Τύπου, το φεστιβάλ απευθύνει ανοιχτή, διεθνή πρόσκληση σε νέες και νέους μουσικούς, για την στελέχωση της δικής του ορχήστρας, της CosmoClassical Youth Orchestra. Η ορχήστρα, με την καθοδήγηση της διεθνούς αναγνωρισμένης Καβαλιώτισσας σοπράνο, Αλεξίας Βουλγαρίδου και του βετεράνου coach της όπερας, Gary Kudo, αναμένεται να κορυφώσει τις «κλασικές» εκδηλώσεις του Cosmopolis 2021, με την ζωντανή παρουσίαση της όπερας “Così FanTutte” του Wolfgang Amadeus Mozart.

Η δράση θα υλοποιηθεί με την συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας από 21 Νοεμβρίου έως και 6 Δεκεμβρίου 2021, την συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps) και την υποστήριξη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ “Pythia”Social Cooperative Enterprise. Με την ανοιχτή πρόσκληση, η διοργάνωση δίνει την δυνατότητα για συμμετοχή στην CosmoClassical Youth Orchestra σε 50 μουσικούς 18-29 ετών απ’ όλη την Ευρώπη, οι οποίοι αρχίζουν την επαγγελματική τους καριέρα και πρόκειται να συνεργαστούν για την δημιουργία μιας ιδιαίτερα αξιόλογης ορχήστρας νέων με «βάση» την πόλη της Καβάλας. Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει ανοίξει στην επίσημη ιστοσελίδα του Cosmopolis Festival, στην ενότητα CosmoClassical Youth Orchestra. Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://www.cosmopolisfestival.gr/cosmoclassical-youth-orchestra/.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.