-Αρκετοί σχολίασαν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που έκανε ο Κυριάκος τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Ένας εξ’ αυτών είναι ο Κώστας Μορφίδης, πρώην βουλευτής, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι: «Βλέπουμε αρκετούς βουλευτές που υπουργοποιήθηκαν, να υπουργοποιούνται μόνο και μόνο, για να τους δοθεί μία ώθηση στο να ξαναεκλεγούν, λέγοντας πως γίνανε υπουργοί».

-Και πρόσθεσε: «Προφανώς, στους δύο βουλευτές μας της Νέας Δημοκρατίας, δεν τους δόθηκε αυτή η ώθηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι μόνο σ’ αυτούς, αλλά αν δείτε τους βουλευτές της Περιφέρειας μας, νομίζω ότι υστερούμε σε σχέση με άλλες Περιφέρειες».

-Δεν θυμάμαι Κώστα, καρντάσι, πόσους βουλευτές από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έκαναν μέλη των κυβερνήσεων τους ο Αλέξης και ο Πάνος. Αυτό που θυμάμαι είναι, ότι σε δύο θητείες δεν υπουργοποιήθηκε κανένας βουλευτής του Νομού Καβάλας. Λες αυτό να είναι η αιτία, που δεν εξελέγη κανείς στις (εθνικές) εκλογές του 2019;

-Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, δηλαδή, είναι μία ένδειξη για τη σύνθεση των βουλευτικών ψηφοδελτίων; Εγώ πίστευα ότι στην κυβέρνηση συμμετέχουν οι ικανοί και άξιοι. Αν κάποιος, ή κάποια, χρειάζεται να γίνει υπουργός, υφυπουργός, ή γενικός γραμματέας Υπουργείου, προκειμένου να διασφαλίσει τη βουλευτική έδρα, πρέπει να γίνεται ανασχηματισμός κάθε εξάμηνο!

-Όσον αφορά τους βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει την πρωτοκαθεδρία και δεν χρειαζόταν την υπουργοποίηση για να αισθάνεται σίγουρος πως θα διατηρήσει τη βουλευτική έδρα. Ο Γιάννης Πασχαλίδης ήταν δεύτερος (σε ψήφους) και νομίζω πως έχει λαϊκό έρεισμα, είναι αγαπητός στον κόσμο και εργατικός. Θα μπορούσε να αναλάβει ένα χαρτοφυλάκιο και συγκεκριμένα να γίνει υφυπουργός γεωργίας. Ο Καβαλάρχης «χτίζει» το πολιτικό προφίλ και δεν έχει καθιερωθεί, ακόμα, σε επίπεδο Νομού. Είναι νωρίς, ακόμα, να ενταχθεί στην κυβέρνηση. Νομίζω ότι θα βάλει υποψηφιότητα για υπουργοποίηση στη δεύτερη βουλευτική θητεία του.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.