Η Εγνατία οδός ήταν η «γέφυρα» που ένωνε τη Δύση με την Ανατολή. Αυτή τη «γέφυρα» θέλουν να αξιοποιήσουν οι εταίροι της πολιτιστικής διαδρομής Via Eurasia, για να δημιουργήσουν και στην Ελλάδα ένα δίκτυο φορέων και συλλόγων, που θα γίνει κομμάτι του ευρύτερου δικτύου πολιτιστικών διαδρομών στην Ευρώπη. Εκπρόσωποι των εταίρων παρουσίασαν το εγχείρημά τους στην Καβάλα, το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου 2019, στο κινηματοθέατρο Oscar, το οποίο παραχώρησε ευγενικά ο Δήμος.

Τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης αυτής είναι: ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Culture Routes Society της Τουρκίας, ο σύλλογος εθελοντών Trace Your Eco από τη Θεσσαλονίκη και ο Οργανισμός Via Francigena, μία πιστοποιημένη πολιτιστική διαδρομή, αναγνωρισμένη από το συμβούλιο της Ευρώπης, που συνδέει τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία.

Η Via Eurasia θα είναι η συνέχεια της προαναφερθείσας πολιτιστικής διαδρομής, που θα συνδέσει την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Η προσπάθεια των εταίρων είναι, να διευρύνουν το εταιρικό σχήμα στις τρεις χώρες, κάνοντας δράσεις ενημέρωσης στους τόπους που δείχνουν ενδιαφέρον να ακούσουν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα. Έπειτα από επικοινωνία με τον Δήμο Καβάλας και την επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», ήρθαν στην Καβάλα και μίλησαν με τοπικούς παράγοντες. Θα ακολουθήσουν ανάλογες επαφές με άλλες περιοχές κατά μήκος του ελληνικού τμήματος της Εγνατία οδού, καθώς και συναντήσεις των εταίρων στις οποίες θα οργανωθεί καλύτερα το δίκτυο και θα πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι το 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, το συνέδριο όλων των δικτύων πολιτιστικών διαδρομών της Ευρώπης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.