Το Υπουργείο πολιτισμού θα στείλει τα ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα έντυπα, για τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του Νομού Καβάλας

0

Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, συνόδευσε την υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Η υπουργός, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο και ζήτησε από τους τοπικούς παράγοντες του Υπουργείου, να επισπεύσουν τις εργασίες.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης υπενθύμισε στην υπουργό την ανάγκη, για την προώθηση των έργων και στους άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Π.Ε. Καβάλας, ενώ σημείωσε την έλλειψη ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων εντύπων οδηγών σ’ αυτούς. Με αυτό τον τρόπο, θα αναδειχθούν τα πολύτιμα μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος, όπως το βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, η διαδρομή του αποστόλου Παύλου και η αρχαία Εγνατία οδός. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη να χορηγηθούν πάλι τα βιβλία «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας», του Νικόλαου Μάρτη και «Μακεδονία», του Ιωάννη Τορατσόγλου, που πωλούνταν κάποτε. Όσον αφορά τους έντυπους οδηγούς, η υπουργός απάντησε πως πολύ σύντομα το Υπουργείο θα αποστείλει τους οδηγούς που χρειάζονται, ενώ έδειξε ενδιαφέρον για τα βιβλία και αναγνώρισε την ανάγκη μεγαλύτερης προβολής των σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Π.Ε. Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.