Η αναζήτηση χώρων κατάλληλων για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στο Νομό Καβάλας, συνεχίζεται από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων. Στο πλαίσιο της αναζήτησης αυτής, έγινε κρούση και στην ιδιοκτήτρια του κάμπινγκ «Αλέξανδρος» στη Νέα Καρβάλη, πρώην δημοτική σύμβουλο Δήμου Καβάλας, Μαρία Σιδηροπούλου. Το κάμπινγκ βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Νέας Καρβάλης, σε μικρή απόσταση από το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης». Η Μ. Σιδηροπούλου επιβεβαίωσε την επαφή που είχε με στρατιωτικό, στέλεχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με σκοπό την εκμίσθωση του χώρου. «Έγινε μία καθαρά επιχειρηματική συζήτηση. Έθεσα τους όρους μου και περιμένω την απάντηση», είπε στον «Κ.Τ.». Ερωτηθείσα πόσους πρόσφυγες και μετανάστες μπορεί να φιλοξενήσει, απάντησε: «Γύρω στα εκατόν πενήντα άτομα, βία διακόσια». Όσον αφορά τις «υπηρεσίες» που θα προσφέρει, σημείωσε: «Θα τους αντιμετωπίσω σαν πελάτες τουρίστες». Στην ερώτηση πότε θα λάβει την απάντηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είπε ότι: «Δεν γνωρίζω. Μπορεί και να μην απαντήσουν, αν δεν τους συμφέρει οικονομικά η πρότασή μου».

Το πρωί της Τρίτης 5 Απριλίου 2016, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ότι ο Δήμος παρέδωσε στο Επιμελητήριο το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», όπου φιλοξενούνται γύρω στους οκτακόσιους πρόσφυγες και μετανάστες και ανέλαβε για τελευταία ημέρα τη σίτιση των φιλοξενούμενων εκεί. Σχετικά με τον καταυλισμό στο Εσκί Καπού, ανέφερε ότι ο Δήμος Καβάλας ανέλαβε τη διαπραγμάτευση με τη Δ.Ε.Η. για την προμήθεια του μετασχηματιστή ηλεκτρικού ρεύματος, που θα κοστίσει περίπου έντεκα χιλιάδες ευρώ, καθώς και την προμήθεια των σωλήνων ύδρευσης, που θα κοστίσουν δέκα χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, δεν έχει λάβει τα χρήματα αυτά από την κεντρική διοίκηση, γι’ αυτό και καθυστερεί η ολοκλήρωση των εργασιών στον καταυλισμό. Σε καμία περίπτωση, δήλωσε ακόμα, δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο Καβάλας, για τη συνέχιση της φιλοξενίας των προσφύγων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.