Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, παρουσία του βουλευτή, Μακάριου Λαζαρίδη, συναντήθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 με τον υπουργό υποδομών και μεταφορών, Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα. Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης χρηματοδοτεί, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τη σύνταξη μελετών για την μετατροπή του ημικόμβου της Πέρνης σε πλήρη κόμβο και την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή Οφρυνίου. Και στις δύο μελέτες, φορέας σύνταξης και υλοποίησης, είναι η «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Ωστόσο, με έγγραφό του προς τον φορέα υλοποίησης, το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. αρνείται τη δημιουργία νέων κόμβων επί της Εγνατίας οδού. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε πως είναι απαραίτητη, αφενός για την μετατροπή του ημικόμβου Πέρνης σε ανισόπεδο κόμβο, διότι συνδέεται με το διεθνές αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και το επιβάλλουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες ασφαλείας, αφετέρου γιατί ο ανισόπεδος κόμβος στην περιοχή του Οφρυνίου, λόγω της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, θα εξυπηρετήσει και λόγους δημόσιας ασφάλειας. Ο υπουργός κατανόησε και συντάχθηκε με τα επιχειρήματα αυτά και υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για την επίλυση των προβλημάτων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.