Στο 5ο κύπελλο τραμπολίνο στη μνήμη του Καβαλιώτη προπονητή και καθηγητή φυσικής αγωγής, Κώστα Πεξαρά, που διοργάνωσε ο σύλλογος Αίας Θερμαϊκού στην Περαία Θεσσαλονίκης, συμμετείχε και ο σύλλογος στον οποίο ήταν προπονητής ο εκλιπών, ο Γυμναστικός Όμιλος Καβάλας. «Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον  προπονητή του Γ.Ο. Καβάλας, που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, αφήνοντας ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό και την οικογένεια του τραμπολίνο φτωχότερη. Στο κύπελλο συμμετείχαν σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα, που ήρθαν για να τιμήσουν τον Κώστα Πεξαρά, ένα στυλοβάτη του αθλήματος, που για τριάντα χρόνια υπηρετούσε, με συνέπεια και αγάπη, το άθλημα. Το «παρών» έδωσε και ο Γ.Ο. Καβάλας, με τους αθλητές του να σημειώνουν επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες που έλαβαν μέρος», αναφέρει το δελτίο Τύπου και συνεχίζει: «Ο αγώνας ήταν υψηλού επιπέδου, αφού συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας, καθώς ήταν ένα τελευταίο τεστ πριν από το ερχόμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Baku στις αρχές Απριλίου. Στην κατηγορία των ανδρών, που ήταν από τις πιο εντυπωσιακές του αγώνα, αφού όλοι οι αθλητές παρουσίασαν προγράμματα με υψηλή τεχνική και μεγάλη δυσκολία, έλαβε μέρος και ο επίλεκτος αθλητής του Γ.Ο. Καβάλας, Νίκξος Σαββίδης, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ενόψει της προετοιμασίας του για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι επιδόσεις των αθλητών του συλλόγου ήταν αξιέπαινες, αν αναλογιστούμε τις πραγματικά δυσχερείς συνθήκες προπονήσεων, μιας και το τραμπολίνο, αν και είναι δημοφιλές άθλημα, είναι αρκετά παραγκωνισμένο, χωρίς ιδιαίτερη στήριξη από την πολιτεία. Μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη, βέβαια, θα περίμενε κάποιος ότι θα ήταν η στήριξη των τοπικών αρχών, Δήμου Καβάλας, σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ένα σύλλογο με επιτυχημένη πορεία τριάντα χρόνων. Μία πορεία, που αναγνωρίστηκε με έμπρακτο τρόπο από τον αθλητικό κόσμο στην υπόλοιπη Ελλάδα, που τίμησε τον σύλλογο και τον προπονητή, αλλά όχι από τους τοπικούς φορείς, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Πόσο μάλλον, σε μία χρονική στιγμή μεγάλης απώλειας και αιφνίδιας αναγκαστικής ανασυγκρότησης. Εξάλλου, θα έπρεπε να είναι καθήκον των τοπικών αρχών, η στήριξη μιας τόσο αξιόλογης προσπάθειας, που μέσα από τις αξίες του αθλητισμού επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο στην πόλη.

Παρ’ όλα τα εμπόδια, σε πείσμα της αδιαφορίας των ανθρώπων που μπορούν να σταθούν αρωγοί και υπό το βάρος της πρόσφατης απώλειας του προπονητή τους, οι αθλητές του Γ.Ο. Καβάλας αγωνίστηκαν δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Μία ένδειξη αναγνώρισης και τιμής στον προπονητή τους, που τους έμαθε να αγωνίζονται απέναντι σε κάθε δυσκολία, όπως έκανε και ο ίδιος».

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να κάνουμε το εξής σχόλιο. Πράγματι, το άθλημα του τραμπολίνο έχει προσφέρει πολλές και σημαντικές διακρίσεις στην Καβάλα, αλλά δεν τυγχάνει της προβολής και της στήριξης που αξίζει. Είναι μία καλή ιδέα, νομίζουμε, να συνεργαστούν οι δύο τοπικοί σύλλογοι, ο Γυμναστικός Όμιλος Καβάλας και ο Α.Ο. «Παλμός» και να ζητήσουν την αρωγή του Δήμου Καβάλας, για τη διοργάνωση ενός ετήσιου αγώνα πανελλήνιας και γιατί όχι διεθνούς εμβέλειας στη μνήμη του Κώστα Πεξαρά.

Επίσης, καταθέτουμε την πρόταση στα διοικητικά συμβούλια των δύο συλλόγων, να συζητήσουν με το διοικητικό συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», την προοπτική της ίδρυσης τμήματος με όλα τα αθλήματα της γυμναστικής (ενόργανη, ρυθμική, τραμπολίνο) υπό τη «σκέπη» του Α.Ο.Κ., στο οποίο θα ενταχθούν οι αθλητές, οι αθλήτριες και οι προπονητές των σωματείων του Γ.Ο.Κ. και του Α.Ο. «Παλμός». Ο κατακερματισμός των δυνάμεων, κατά την άποψη μας, δεν βοηθάει στην ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού. Άλλωστε, ο Κώστας Πεξαράς, αλλά και ο Δημήτρης Τσακαλίδης (προπονητής του Α.Ο. «Παλμός»), αναδείχτηκαν από το τμήμα ενόργανης γυμναστικής του Α.Ο. «Καβάλα», το οποίο μετά από μερικά έτη διαλύθηκε. Τα αποτελέσματα των αθλητών του Γ.Ο.Κ. στην Περαία Θεσσαλονίκης ήταν τα ακόλουθα:

Κατηγορία ανδρών: Νίκος Σαββίδης (3η θέση στο τραμπολίνο)

Κατηγορία 13-17 ετών: Ελεάνα Στίλο (13η θέση στο τραμπολίνο, 8η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο)

Κατηγορία 11-12 ετών: Στέλλα Ιώβη (23η θέση στο τραμπολίνο και 16η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο), Παρασκευάς Καϊτατζής 9η θέση στο τραμπολίνο και 5η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο)

Κατηγορία 9-10 ετών: Μιχαέλα Πυργιλή (6η θέση στο τραμπολίνο και 2η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο), Σταυρούλα Λιόλιου (3η θέση στο τραμπολίνο και 3η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο)

Συγχρονισμένο τραμπολίνο: Στέλλα Ιώβη- Σταυρούλα Λιόλιου (7η θέση)

Κατηγορία επίπεδο 1: Κατερίνα Καψή (1η θέση στο τραμπολίνο και 14η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο), Εβίτα Μαλαξού (2η θέση στο τραμπολίνο και 2η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο), Δήμητρα Αγιασώτη (3η θέση στο τραμπολίνο και 5η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο), Ουρανία Νικολαΐδου (5η θέση στο τραμπολίνο και 1η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο), Ζαχαρένια Μπιλικαΐδου (7η θέση στο τραμπολίνο και 10η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο), Όλια Καϊτατζή (4η θέση στο τραμπολίνο και 7η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο)

Κατηγορία επίπεδο 3: Φιλία Κουλούρη (1η θέση στο τραμπολίνο και 1η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο)


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.