• Ο μεγάλος στόχος της τοπικής κοινωνίας, τόνισε ο Χρήστος Ηλιάδης, πρέπει να είναι η μεταφορά του Τελωνείου στο λιμάνι «Φίλιππος Β». Εάν δεν υπήρχε το εμπορικό λιμάνι στα ανατολικά της πόλης, καρντάσια, δεν θα συζητούσαμε για την μεταφορά του Τελωνείου. Εάν δεν υπήρχε, επίσης, η ιχθυόσκαλα, δεν θα μιλούσαμε για την μετακίνηση όλων των αλιευτικών σκαφών εκεί.
  • Εάν φύγουν από το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» το Τελωνείο και τα αλιευτικά σκάφη, θα αναπτυχθούν άλλες δραστηριότητες. Δεν θα «νεκρώσει», εάν καταργούνταν η εμπορική δραστηριότητα, ή τα αλιευτικά σκάφη πήγαιναν σε κάποιο κοντινό καταφύγιο.
  • Στη θέση των αλιευτικών, στο μέλλον, θα «δένουν» τουριστικά σκάφη στις καινούργιες πλωτές προβλήτες. Και ο κόσμος που κάνει τη βόλτα στην παραλία, αντί για τα ψαροκάικα, θα «χαζεύει» τα πολυτελή γιοτ. Κι όταν γίνει η ανάπλαση του τμήματος της παραλίας που περιλαμβάνει τον χώρο στάθμευσης Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, δηλαδή στην παλιά προβλήτα των φέρι μπόουτ, μαζί με τις πλωτές προβλήτες, θα κάνουν την παραλία «πόλο έλξης» περιπατητών.
  • Όσον αφορά το Τελωνείο, η μεταφορά στο κτίριο που θα κατασκευαστεί στο εμπορικό λιμάνι, θα δώσει τη δυνατότητα να μετακομίσουν ο Οργανισμός Λιμένα και το Κεντρικό Λιμεναρχείο, ενώ το πολυώροφο κτίριο που στεγάζονται σήμερα, θα γίνει ένα ωραιότατο ξενοδοχείο.
  • Φανταστείτε την εικόνα και τη θέα που θα βλέπουν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου. Όλο το λιμάνι “στο πιάτο”, με τις πλωτές προβλήτες, την ανάπλαση στο τμήμα της παραλίας που προαναφέρθηκε, την παλιά πόλη απέναντι, το Kavala Port Center στον προσήνεμο μόλο, τα κρουαζιερόπλοια, το υδατοδρόμιο με τα υδροπλάνα, τα πλοία για τη Θάσο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στο βάθος… την καινούργια μαρίνα και την ιχθυόσκαλα με τον αλιευτικό στόλο. Όνειρο! Αυτό το όνειρο, καρντάσια, θα γίνει πραγματικότητα, είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, οι υπάλληλοι, οι εκτελωνιστές και όσοι θέλουν να παραμείνει στη θέση του το Τελωνείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.