Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασώδη περιοχή στην Εγνατία οδό, αργά το απόγευμα της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2020, έγινε γνωστή την ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας. Οι πρώτες πληροφορίες δημιούργησαν μία ανησυχία, ωστόσο έπειτα από μερική ώρα, ανακοινώθηκε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να ελέγξει και στη συνέχεια να σβήσει τη φωτιά.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μεταξύ άλλων, έγινε συζήτηση επί του προτεινόμενου σχεδίου του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2021. Μιλώντας για την πρόταση της δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, τόνισε πως στην προμετωπίδα βρίσκεται η καθημερινότητα, η μετατροπή του Δήμου Καβάλας σε σύγχρονο και έξυπνο Δήμο, καθώς και το «τρίπτυχο» νερό, ενέργεια, απορρίμματα. Επίσης, θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις μελέτες, για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για έργα από το Ε.Σ.Π.Α. «Η κύρια προσπάθεια μας, είναι τα χρήματα από το Ε.Σ.Π.Α. και το «Αντώνης Τρίτσης», δήλωσε και επιφυλάχθηκε για τα επόμενα έτη, στα οποία το τεχνικό πρόγραμμα θα φέρει περισσότερο την «σφραγίδα» της διοίκησης του Δήμου.

Η εισήγηση του δημάρχου, αλλά και του αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιάννη Ιακωβίδη, δεν έπεισε τους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων, οι οποίοι ψήφισαν είτε αρνητικά, είτε «παρών», όπως η επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο», Δήμητρα Τσανάκα, που σχολίασε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2021 αποτελεί «αντιγραφή», σε ποσοστό 90%, του προγράμματος του έτους 2018. «Θα ψηφίσουμε «παρών» φέτος, αλλά κοιτάξτε να κάνετε ένα δικό σας τεχνικό πρόγραμμα του χρόνου», είπε.

Ο Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», ανέφερε πως το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 χαρακτηρίζεται από ατολμία, αποσπασματικότητα και τις χαμηλές προσδοκίες των προηγούμενων ετών. Ο Βαγγέλης Παππάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», δήλωσε δυσαρεστημένος από τη δημοτική Αρχή, γιατί έβαλε τον πήχη χαμηλότερα από την προηγούμενη και πέρασε από κάτω! «Λυπάμαι, αλλά το τεχνικό πρόγραμμα είναι πολύ φτωχό, αδύναμο και μικρό. Δεν ταιριάζει στις φιλοδοξίες του Δήμου. Πως θα εξελιχθεί ο Δήμος αντιγράφοντας τα παλιά πράγματα;», είπε.

Ο Άρης Βέρρος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών», εξηγώντας την αρνητική ψήφο της δικής του παράταξης, είπε ότι απουσιάζει το όραμα και η διεκδίκηση από την πρόταση της διοίκησης. Αρνητικός ήταν και ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος σημείωσε ότι η πολιτική της δημοτικής Αρχής έχει κατεύθυνση την μείωση των δαπανών για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και την ανταποδοτικότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, ο Δημήτρης Βογιατζής και ο Νίκος Ξανθόπουλος ψήφισαν αρνητικά, ενώ ο Κώστας Κουνάκος θετικά. Αρνητική ήταν η ψήφος της Αναστασίας Ιωσηφίδου, η οποία «διαχώρισε» τη θέση της από την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο». Το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με 9 θετικές ψήφους!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.