Το σωματείο εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η Energean, αφήνοντας στην άκρη την παραγωγή πετρελαίου, έχει επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου παραγωγή λάσπης, απέναντι στους εργαζόμενους και το σωματείο. Τελευταία, με οργανωμένο τρόπο κατασυκοφάντησης των εργαζομένων και με τον πλέον βρώμικο τρόπο, επινοήθηκαν ενέργειες, ακόμα και για εργαζόμενους που βρίσκονταν σε κανονική άδεια, ότι διέπραξαν ποινικά αδικήματα για να δικαιολογήσει τις εκφοβιστικές απολύσεις της. Είναι τόσα πολλά τα ψεύδη και τα λάθη της Energean, που ξεπερνούν κάθε σοβαρότητα. Τα στοιχεία που έχουμε εις βάρος της είναι τόσα πολλά, που δεν θα χρειαστεί καμία προσπάθεια απόδειξης απέναντι στις εγκληματικές της ενέργειες για το περιβάλλον, την εθνική οικονομία και την ασφάλεια της περιοχής και των εργαζομένων.

Ξεκαθαρίζουμε στην Energean ότι, οι μέθοδοι και οι πρακτικές της γειτονικής Β.Φ.Λ. που ακολουθεί, δεν ταιριάζουν στην περίπτωσή μας. Γιατί, η ενότητά μας, είναι η δύναμή μας, η γνώση και ο επαγγελματισμός μας, την ξεπερνά και την κρατά όρθια. Η θέλησή μας για έναν αγώνα μέχρι τέλους είναι τεράστια, απέναντι στην μεθόδευση κατασυκοφάντησής μας. Το ότι όλες αυτές οι απολύσεις δεν μας πτοούν, αλλά αντίθετα μας χαλυβδώνουν, είναι γιατί γνωρίζουμε ότι τίποτε δεν μας έχει χαριστεί, αλλά όλα γύρω μας είναι προϊόντα αγώνα και μόνο αγώνα. Τα Πετρέλαια άνοιξαν για να παράγουν, για να δουλεύει η οικονομική αλυσίδα της περιοχής και αυτό δεν μπορεί κανένας να το διακόψει. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝΟΥ. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.