Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 το διήμερο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο για την αντιμετώπιση της παράκτιας διάβρωσης, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (και το δίκτυο\σχεδιασμού και διαχείρισης λιμενικών, παράκτιων και υπεράκτιων έργων (DMPCO) στο οποίο συμμετέχουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του έργου HERMES, το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα INTERREG V-B “Balkan Mediterranean 2014-2020”.

Στο συνέδριο, αναφέρει δελτίο Τύπου, παρουσιάστηκαν σημαντικές καινοτόμες λύσεις, κυρίως βασισμένες σε φυσικές διεργασίες, για την αντιμετώπιση και τον μετριασμό των συνεπειών της διάβρωσης ακτών, με εισηγητές από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ινδονησία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ολλανδία και τη Ρωσία. Στο συνέδριο εγγράφηκαν περισσότεροι από 250 σύνεδροι, από 18 χώρες και παρακολούθησαν συστηματικά και τις δύο ημέρες, με 248 συνδέσεις την πρώτη ημέρα (έως 118 συνδέσεις ταυτόχρονα) και 192 συνδέσεις τη δεύτερη ημέρα (έως 100 συνδέσεις ταυτόχρονα).

Στο κλείσιμο του συνεδρίου, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες προς την οργανωτική επιτροπή, τους εισηγητές και τους συνέδρους και την αισιοδοξία του, ότι η συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας με τους εμπλεκόμενους φορείς με αποφασιστική ισχύ, θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε ανάλογα ζητήματα τόσο στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου, όσο και σε άλλες περιοχές και χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, καθώς τα θέματα της διάβρωσης ακτών και της κλιματικής αλλαγής θα είναι ιδιαίτερα επίκαιρα τα επόμενα χρόνια.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.