Από την Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του «Κινήματος Αλλαγής» εστάλη το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Το αρνητικό αποτύπωμα της  διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. θα κατατρέχει για πολύ ακόμα τη δημόσια σφαίρα. Ευτυχώς, όμως, τα θεσμικά αντίβαρα στην αυθαιρεσία και την αναλγησία λειτουργούν προστατευτικά για τα συμφέροντα των πολιτών.Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με σειρά πρόσφατων αποφάσεων,  ήρθε να ακυρώσει την μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου που πέρασαν, «εν μία νυκτί», με απόφαση του πρώην υπουργού οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου (ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018), στην Ε.Ε.ΣΥ.Π., δηλαδή το Υπερταμείο, στο οποίο η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με απαράδεκτο νομικά και ηθικά τρόπο, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τέσσερις αποφάσεις που εξέδωσε το Δ΄ Τμήμα του, έκρινε πως η υπουργική απόφαση έπασχε από νομικές πλημμέλειες, δικαιώνοντας τους πέντε Δήμους που είχαν αντιταχθεί με προσφυγές τους κατά της εν λόγω υπουργικής απόφασης, κρίνοντας ότι αυτή εκδόθηκε, χωρίς προηγουμένως να έχει εξεταστεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την εξαίρεση των εν λόγω ακινήτων από την μεταβίβασή τους, όπως προέβλεπε το άρθρο 19 του νόμου 4389/2016.

Η «πρώτη φορά Αριστερά», δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι δεν σεβάστηκε ούτε τα ιερά, ούτε τα όσια της χώρας, χωρίς να διστάσει να υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, με ανατριχιαστικό και πρωτοφανή ραγιαδισμό. Υπενθυμίζεται ότι, στην περίπτωση του Δήμου Καβάλας, η εν λόγω υπουργική απόφαση αφορά περίπου 250 ακίνητα, μεταξύ των οποίων δεκάδες οικόπεδα στις προσφυγικές συνοικίες στον Προφήτη Ηλία και στη Χωράφα, το ακίνητο του στρατού στην οδό Θεσσαλονίκης (κοντά στο τέρμα της γραμμής του λεωφορείου), το κτίριο του τελωνίου, αλλά και εμβληματικά ακίνητα της πόλης, όπως το παλαιό Πρωτοδικείο.

Το αποτέλεσμά της ακύρωσης της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης επεκτείνεται σε όλη την Επικράτεια, συνεπώς και στους Δήμους της Π.Ε. Καβάλας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει τώρα, να λάβει σαφή θέση και να προβεί στην αποδέσμευση όλων των ακινήτων, σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς καμία καθυστέρηση, παρά το γεγονός πως σε πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση του «Κινήματος Αλλαγής» (18-05-2020), ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Βεσυρόπουλος, αρνήθηκε να δεσμευθεί εκ μέρους της κυβέρνησης, για την ακύρωση της μεταβίβασης των 10.119 ακινήτων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.