• Από τον Σεπτέμβριο του 2017, αναφέρει αναγνώστης στην επιστολή που μας έστειλε, δαπανήθηκαν γύρω στις 50.000 ευρώ, για την επισκευή του πυροσβεστικού σκάφους «Πετράκης», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εδώ και ένα μήνα, συνεχίζει ο αναγνώστης, οι εργασίες επισκευής έχουν τελειώσει, αλλά το σκάφος δεν φάνηκε, ακόμα, στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας. Ο ερχομός του σκάφους αποτελεί βασική προϋπόθεση, για την επαναλειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού λιμένα Καβάλας.
  • Προσφάτως, επίσης, ανακοινώθηκε ότι θα ναυπηγηθούν δύο καινούργια πυροσβεστικά σκάφη, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των λιμανιών της Καβάλας και του Λαυρίου. Εν τω μεταξύ, το σκάφος «Πετράκης» εξυπηρετεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφού το δεύτερο πυροσβεστικό σκάφος τέθηκε σε ακινησία! Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα εμπαιγμού της Καβάλας από την κεντρική διοίκηση, που άφησε το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» χωρίς Πυροσβεστικό Σταθμό και σκάφος!
  • Αλλά και οι τέσσερις βουλευτές Καβάλας, δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των ελλιμενιζόμενων πλοίων και σκαφών στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», ούτε για την επαναλειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού. Μάλλον πρέπει να κινηθεί η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και να απαιτήσει, από το αρμόδιο Υπουργείο και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, να στείλουν το σκάφος «Πετράκης» έως ότου τελειώσει η ναυπήγηση των καινούργιων σκαφών.
  • Όπως είναι απαραίτητη η ύπαρξη Πυροσβεστικού Σταθμού στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, άλλο τόσο είναι απαραίτητη και για το λιμάνι «Απόστολος Παύλος».
  • Προκαλεί αλγεινή εντύπωση, η διαφορετική αντιμετώπιση από την κεντρική διοίκηση. Μετά από «απαίτηση» της Fraport, η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να κάνει τη διαδικασία, για τη στελέχωση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Στα περιφερειακά λιμάνια και ειδικότερα στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», έχει καταργήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία που λειτουργούσε! Μήπως πρέπει να αναλάβει η Cosco, π.χ., τα περιφερειακά λιμάνια της Ελλάδας, για να επαναλειτουργήσει η Π.Υ. λιμένα Καβάλας;
  • Ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει. Για να αναπτυχθεί το λιμάνι «Απόστολος Παύλος», ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας, είναι βασικός παράγοντας η ύπαρξη του Πυροσβεστικού Σταθμού και του σκάφους. Αποτελεί ντροπή, να έχει παραχωρηθεί ο χώρος (από τον Ο.Λ.Κ.) δίπλα στο Kavala Port Center, το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί, αλλά να παραμένει αναξιοποίητος, γιατί δεν υπάρχουν προσωπικό και σκάφος! Το ζήτημα πρέπει να τελειώσει εντός του 2018 με πολιτική παρέμβαση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.