Η Γραμματεία Νομού Καβάλας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) στηρίζει τον αγώνα του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Νομού Καβάλας, το οποίο συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Εφοπλιστές-κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α./ΑΝ.ΕΛ., όπως και οι προηγούμενες, έχουν στο στόχαστρο την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, να επικρατήσουν συνθήκες γαλέρας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ναυτεργάτες χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Η κυβέρνηση, με υπουργική απόφαση, επιχειρεί να επιβάλλει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 3577/1992 για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές, δίνοντας το δικαίωμα να δρομολογούνται πλοία μεταξύ ελληνικών λιμανιών, ανεξαρτήτου εθνικότητας, μειώνοντας ακόμα παραπέρα τις οργανικές συνθέσεις, διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας με ναυτεργάτες χωρίς Σ.Σ.Ε. και κοινωνική ασφάλιση. Αποτελεί συνέχεια του ν.4150/2013 και των υπουργικών αποφάσεων που έχουν αποδεκατίσει τις οργανικές συνθέσεις στα επιβατηγά πλοία, με τους εφοπλιστές να τις καθορίζουν και να τις επιβάλουν, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους του Νομού, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.

Η αιτία που προκαλεί τα προβλήματα των εργαζομένων, των αγροτών, των ναυτεργατών, των συνταξιούχων είναι η πολιτική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, που συνεχίζει να υπηρετεί και η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α./ΑΝ.ΕΛ., καταδυναστεύοντας το σύνολο των δικαιωμάτων μας, μας οδηγεί στην όξυνση των ανταγωνισμών και τον πόλεμο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.