Η Γραμματεία Νομού Καβάλας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του εργοστασίου στα Λιπάσματα Καβάλας, που μετά και από το Δικαστήριο στις 6 Σεπτέμβρη συνεχίζει το «έργο της», προχωρώντας σε 22 νέες απολύσεις χωρίς αποζημίωση, με τη γνωστή μέθοδο των μηνύσεων. Τα Λιπάσματα Καβάλας και ο επιχειρηματίας της (Λαυρεντιάδης), είναι ένα ακόμα παράδειγμα επιχείρησης που αφού για χρόνια ξεζούμισε τους εργαζόμενους της, για να μεγαλώνει η κερδοφορία της, τώρα επιδιώκει να έχει εργαζόμενους που θα τους εκμεταλλεύεται σαν σύγχρονους σκλάβους. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα. Είναι υπεύθυνη για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων – κατασταλτικών μηχανισμών στο χώρο του εργοστασίου στις απεργίες των εργαζομένων, όπου στην ουσία βάλανε πλάτη στα σχέδια της εργοδοσίας για να σπάσει τις απεργίες με απεργοσπαστικό μηχανισμό. Με την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων.
Είναι υπεύθυνη για το ότι κανένα αντεργατικό – αντιλαϊκό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.) που χρησιμοποιεί η εργοδοσία ενάντια στους εργαζομένους δεν έχει καταργήσει, με αποτέλεσμα ο Λαυρεντιάδης «να παίζει μπάλα» με τις ζωές των εργαζομένων, εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, απολύοντας, αφαιρώντας δικαιώματα και κατακτήσεις, για να ενισχύσει την κερδοφορία του. Στην ουσία, με βάση τους ήδη υπάρχοντες αντιλαϊκούς νόμους και αυτούς που ψήφισε και θα ψηφίσει, δίνει «αέρα» στην εργοδοσία να συνεχίσει την επίθεση στους εργαζομένους. Είναι υπεύθυνη για το ότι με τους επόμενους νόμους που θα ψηφίσει: για τις ομαδικές απολύσεις, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για τον καθορισμό του μισθού, για τα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και απεργία, για το ότι δίνει το επίδομα ανεργίας στους εργοδότες, θα δώσει τη χαριστική βολή σε εργαζόμενους που αγωνίζονται.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ;;;
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.
Συνάδελφοι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων, καμία αυταπάτη για φιλολαϊκή λύση από μία κυβέρνηση που έχει δείξει με έργα πόσο αντιλαϊκή είναι, ειδικά αυτή η κυβέρνηση που έχει τη συμπαράσταση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δανειστών. Καμία αυταπάτη, ότι με αλλαγή εργοδότη θα βελτιωθούν οι εργασιακές σχέσεις, όπου υπήρξε αναδιάρθρωση σε επιχειρήσεις, οι πρώτοι που έχασαν τα δικαιώματά τους είναι οι εργαζόμενοι. Μία τέτοια κυβερνητική λύση αφήνουν να εννοηθεί; Χωρίς Λαυρεντιάδη, μα με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα;
Ο μόνος δρόμος που έχουμε, δεν είναι άλλος από την οργάνωση των αγώνων και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή. Καμία εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. και του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Να μας προβληματίσει η στάση που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Ειδικά για το Εργατικό Κέντρο, ενώ τους πρώτους μήνες δεν έκανε τίποτα για την έγκαιρη οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων. Προκλητικά βάζει εμπόδια στην οργάνωση και το συντονισμό όλων των εργαζομένων της Καβάλας. Αν και υπάρχει απόφαση της διοίκησης του Ε.Υ.Κ., μετά από πρόταση των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ., για σύσκεψη σωματείων του Νομού, αρνείται να την υλοποιήσει. Όταν μετά από πρωτοβουλία του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων έγινε σύσκεψη για τα προβλήματα των εργαζομένων σε Λιπάσματα και Μαρινόπουλο, απαγόρευσε να παραχωρηθεί αίθουσα του Ε.Υ.Κ. για τη διεξαγωγή της.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο αρνήθηκε να υιοθετήσει τα αιτήματα ανακούφισης και στήριξης των αγωνιζόμενων εργατών, που πήραν απόφαση πάνω από δέκα πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς και επιτροπές εργαζομένων!!! Να μη ξεχνάμε ότι, οι αντεργατικοί νόμοι που υπάρχουν έχουν και την υπογραφή της Γ.Σ.Ε.Ε., όπως είναι οι εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπου μαζί με τους εργοδοτικούς φορείς «υμνούνε» την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Τελευταίο κατόρθωμα της Γ.Σ.Ε.Ε. το κοινό ανακοινωθέν κυβέρνησης – Σ.Ε.Β. – εργοδοτικές οργανώσεις – Γ.Σ.Ε.Ε., για να δημιουργηθεί «εθνικό» μέτωπο για τις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.) για τα εργασιακά, δηλαδή για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και διαπραγματεύσεων, για να μπουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στην πραγματοποίηση απεργίας, για παραπέρα μείωση μισθών – κατάργηση δικαιωμάτων.
Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς εργαζομένων, να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους των Λιπασμάτων, να δυναμώσει η εργατική αλληλεγγύη, να πάρουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των εργαζομένων. Να δείξουμε με τη δύναμή μας, ότι δεν θέλουμε να ζήσουμε σαν σύγχρονοι δούλοι.
Απαιτούμε:
• Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, ανάκληση όλων των απολύσεων.
• Απόσυρση όλων των μηνύσεων και ποινικών διώξεων εναντία σε συνάδελφους αγωνιστές, να μπούνε στο αρχείο από τον εισαγγελέα.
• Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο ύψος των αναγκών μας.
• Όχι στις ατομικές συμβάσεις, στις διαθεσιμότητες. Μόνιμη – σταθερή δουλειά για όλους.
• Οι δημοτικές αρχές του Νομού και οι αρμόδιοι φορείς, να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων απεργών και των οικογενειών τους. Να μη γίνεται καμία διακοπή σε Δ.Ε.Η., Δ.Ε.Υ.Α.Κ., τηλεπικοινωνίες.
• Πάγωμα των δανείων και κάθε χρέους, έως ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.
• Άμεσα κυβέρνηση και αρμόδια Υπουργεία, να προχωρήσουν στην καταβολή έκτακτης ενίσχυσης 1.000 ευρώ.
• Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της, για τη σωστή λειτουργία του εργοστασίου.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Δ.Ε.Θ. 10 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αριστοτέλους με το Π.Α.ΜΕ. στις 6.00μ.μ. Αναχώρηση από τον δημοτικό κήπο Καβάλας 2.30μ.μ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.