Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους συναρμόδιους φορείς, για να επισπευστεί η χρονοβόρα διαδικασία ώστε να λειτουργήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία λιμένων Καβάλας και Θάσου. Το Πυροσβεστικό Σώμα κατέθεσε πρόταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.) για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που θα δίνει την δυνατότητα σε εν ενεργεία πυροσβέστες, εφόσον το επιθυμούν, να μεταταχθούν σε νέες ειδικότητες για την στελέχωση πυροσβεστικών πλοίων.

Με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, θα ανοίξει ο δρόμος για την έλευση του πυροσβεστικού πλοίου στην Καβάλα έως το ερχόμενο φθινόπωρο, δεδομένης της ύπαρξης ενδιαφέροντος από το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε ότι: «Η επαναλειτουργία του Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού και της έλευσης του πυροσβεστικού πλοίου, αποτελεί μία από τις προτεραιότητές μου και οι προσπάθειές μου είναι διαρκώς προσανατολισμένες προς τον σκοπό τούτο. Πιστεύω πως πολύ σύντομα, με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, θα δοθεί, επιτέλους, λύση στο πρόβλημα, με δεδομένο ότι, οι εν ενεργεία πυροσβέστες θα μπορούν να στελεχώνουν τα πυροσβεστικά πλοία».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.