Το πρόγραμμα εορτασμού εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821

0

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

• ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015.

• ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015.

ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Πανηγυρικές εκδηλώσεις των σπουδαστών, μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της εθνικής επετείου.

ΩΡΑ 11:30 Κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης από τμήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

ΩΡΑ 11:45 Παραδοσιακοί χοροί, στο ηρώο της πόλης, από ομάδες μαθητών Γενικών Λυκείων της πόλης, της Ένωσης Ποντίων σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. και χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων (με την μέριμνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμήμα Φυσικής Αγωγής).

ΩΡΑ 13:30 Συγκέντρωση των αρχών και των υπαλλήλων των πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, δικηγόρο Καβάλας, περιφερειακό σύμβουλο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΩΡΑ 08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας.

ΩΡΑ 10:30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, κ. Προκοπίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Αθανάσιος Γ. Αθανασίου, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

ΩΡΑ 11:00 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο ηρώο της πόλης από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον στρατηγό διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την δήμαρχο Καβάλας, τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, τον διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

ΩΡΑ 11:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην παραλιακή λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οργανώσεων, συλλόγων, προσκόπων και Οδηγών, τμημάτων στρατού.

ΩΡΑ 18:10 Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κ.λπ.., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές, αστυνομικές και δημοτικές αρχές.

Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Αλέξανδρο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον κ. Ιωάννη Τατσίδη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.