Το Περιγιάλι δεν μπορεί να είναι όραμα του ενός (δημάρχου) και προσωπικό στοίχημα

  0
  • -Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, έκανε μία διαφορετική επιλογή για τον πρώτο δρόμο που θα κατασκευάσει στο Περιγιάλι, σε σχέση με το έργο που ανακοίνωσε η προηγούμενη δημοτική Αρχή. Ο δρόμος αυτός, είπε, θα αρχίζει δίπλα από το δημοτικό κοιμητήριο και θα συνεχίζει προς το εσωτερικό του οικισμού. Η προηγούμενη δημοτική Αρχή πρότεινε τη διάνοιξη ενός δρόμου, που θα συνδέσει τον παραλιακό (οδός Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού) με τη συνοικία του Αγίου Τρύφωνα. Ο δρόμος αυτός θα διερχόταν από το δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το δημοτικό κολυμβητήριο.
  • Κατά την άποψη μας, η πρώτη κεντρική οδική αρτηρία στο Περιγιάλι πρέπει να συνδέσει τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις, για να γίνει πιο εύκολη και ασφαλής η πρόσβαση σ’ αυτές. Στο στάδιο και το κολυμβητήριο, θα προσθέσουμε και το αθλητικό κέντρο που χρησιμοποιεί ο Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα», το οποίο συνεχώς αναβαθμίζεται.
  • -Θεωρούμε πως οι παραπάνω αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να ενοποιηθούν και να αποτελέσουν ένα μεγάλο αθλητικό πάρκο στο Περιγιάλι. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος δρόμος και όχι το «οδικό μονοπάτι» που υπάρχει σήμερα. Ο δήμαρχος Καβάλας δεν το αντιλαμβάνεται, ή δεν θέλει να το αντιληφθεί, γιατί το μυαλό του έχει θολώσει, δυστυχώς, από τον πολιτικό ρεβανσισμό. Ανέφερε πως η κατασκευή του δρόμου δίπλα στο κοιμητήριο θα εξυπηρετήσει το ΚΤΕΛ αστικών γραμμών. Το ζήτησε, μήπως, η διοίκηση του ΚΤΕΛ; Έτσι θα σχεδιάσει τον νέο πρότυπο οικισμό στο Περιγιάλι; Γκρεμίζοντας τα λιθαράκια που έβαλαν οι προηγούμενοι διοικούντες και εξυπηρετώντας συμφέροντα ιδιωτών και φορέων;
  • -Έπρεπε να «πατήσει» πάνω στη δουλειά που έκανε η προηγούμενη δημοτική Αρχή και να προχωρήσει τον σχεδιασμό κάνοντας τυχόν βελτιώσεις. Εκείνος επέλεξε να χαράξει άλλον κεντρικό δρόμο πιο ανατολικά, για να δείξει πως ο σχεδιασμός έχει τη δική του «σφραγίδα». Η υλοποίηση του σχεδίου πόλεως Περιγιαλίου, όμως, δεν είναι υπόθεση ενός δημάρχου, ή μιας δημοτικής Αρχής. Είναι διαχρονικό έργο. Και μία μεγάλη ευκαιρία, για τον νυν δήμαρχο, να κάνει πράξη το πνεύμα του «Κλεισθένη».
  • -Οφείλει, λοιπόν, να ζητήσει από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, τον σύλλογο αρχιτεκτόνων Καβάλας και το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, να του καταθέσουν προτάσεις για τα έργα υποδομής και μέσα από την ευρεία συνεργασία, να προκύψει το καλύτερο αποτέλεσμα για την περιοχή. Ποτέ το όραμα του ενός, δεν είναι το ίδιο με το προϊόν μιας συλλογικής ζύμωσης. Από τη συνεργασία που προαναφέραμε, ο δήμαρχος θα βγει κερδισμένος. Αν αντιμετωπίσει το Περιγιάλι ως «προσωπικό στοίχημα» θα αποτύχει και θα αστοχήσει! Δεν θα ζημιώσει τον εαυτό του πολιτικά, αλλά τους κατοίκους του Περιγιαλίου και της Καβάλας.
  • -Γι’ αυτό, πριν αρχίσουν οι μελέτες για τα έργα υποδομής και ο πολεοδομικός σχεδιασμός, πρέπει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση για το Περιγιάλι που θέλουμε. Όχι για το Περιγιάλι που θέλει ο Θ. Μουριάδης.

  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.