Η Ελλάδα, όπως και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, διαθέτουν τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς και σημασίας. Το ανάγλυφο προσφέρει εναλλαγές και συνδυάζει, με αξιοθαύμαστο τρόπο, τη θάλασσα με τις ορεινές περιοχές. Το παρθένο δάσος Παρανεστίου Νομού Δράμας, ή Φρακτού, είναι μία από τις ορεινές περιοχές εξαιρετικού κάλλους και οικολογικής αξίας. Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης του δάσους, ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ο φορέας διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, διοργανώνουν, από το έτος 2007, με μεγάλη επιτυχία τους «Αγώνες βουνού παρθένου δάσους». «Κάθε χρόνο, τα σχόλια που εισπράττουμε είναι πολύ κολακευτικά», ανέφερε η δήμαρχος Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Κώστα Αντωνιάδη, για την προβολή της διοργάνωσης.

Η δήμαρχος Παρανεστίου πρόσθεσε ότι, οι αγώνες αποτελούν πρόκριση για τη διοργάνωση ανάλογων αγώνων στο «Λευκό Όρος» (Mont Blanc) των Άλπεων! Φέτος, εκτός από συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα, θα τρέξουν και δρομείς από δέκα χώρες του εξωτερικού. «Οι αγώνες προβάλλουν, με τον καλύτερο τρόπο, τη φυσική ομορφιά, αλλά και ενισχύουν την τοπική οικονομία», δήλωσε η Αλίκη Σωτηριάδου και έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στην (ανιδιοτελή) προσφορά των δεκάδων εθελοντών (σ.σ. στη φετινή διοργάνωση θα είναι πεντακόσια άτομα).

Καταλήγοντας, κάλεσε τους γονείς να προτρέψουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε τέτοιες διοργανώσεις και γενικότερα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ο Κ. Αντωνιάδης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. στηρίζει, ηθικά και οικονομικά, τις διοργανώσεις που προβάλλουν τον τόπο και το τουριστικό προϊόν του.

Οι 11οι «Αγώνες βουνού παρθένου δάσους» θα γίνουν στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου 2017. Τόπος εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων, αλλά και της τελετής απονομών των επάθλων, είναι η πλατεία σιδηροδρομικού σταθμού Παρανεστίου. Όσον αφορά τις διαδρομές, στα πανέμορφα μονοπάτια του παρθένου δάσους, είναι διαφορετικής δυσκολίας και απόστασης. Συγκεκριμένα, θα γίνουν διαδρομές: 162, 110, 46 και 10 χιλιομέτρων, ενώ θα διεξαχθούν και μικρότερες διαδρομές για παιδιά.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.