Η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Καβάλας, «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υλοποιεί, από το 2014, στην Καβάλα και για ολόκληρη την Ελλάδα, την εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Πανεπιστήμιο Παιδιών» (www.kidsuniversity.gr). Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών», αναφέρει δελτίο Τύπου, είναι μία σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων κατάλληλα προσαρμοσμένων στο ηλικιακό επίπεδο των μαθητών, χωρίς να αλλοιώνεται η επιστημονική διάσταση του αντικειμένου.

Στις δράσεις που υλοποιήθηκαν έως σήμερα, διαφαίνεται η ανάγκη για απόκτηση υψηλότερου επιπέδου εκπαίδευσης, ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των παιδιών, την έκφραση και κατανόηση της διαφορετικότητας, την ενθάρρυνση της συμμετοχής, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της πολιτισμικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να παρακολουθήσουν τον ταχύ ρυθμό των τεχνολογικών αλλαγών, να προσαρμόζεται και να αναπροσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα δεδομένα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η ανάγκη αυτή, αποτυπώνεται στον αριθμό των συμμετεχόντων σε τέτοιου είδους δράσεις και την υψηλή ζήτηση που έχουν στο «Πανεπιστήμιο Παιδιών» και στο ότι τα ίδια τα παιδιά προτείνουν δράσεις με τέτοιο περιεχόμενο. Η αποτελεσματικότητα των διαδραστικών βιωματικών δράσεων και της άτυπης εκπαίδευσης, που πρεσβεύει το «Πανεπιστήμιο Παιδιών», είναι τα 3.034 παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις του.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού διάλογου του θεσμού BRAVO 2019 (https://bravo.sustainablegreece2020.com), τον μεγαλύτερο κοινωνικό διάλογο για τα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης που αναπτύσσεται στη χώρα, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από ΦΟΡΕΙΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, έχει στόχο την επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο. Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» του Δήμου Καβάλας και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» είναι υποψήφιο! Μεταβείτε στην διαδρομή: https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting?a=0&b=2 και βρείτε το «Πανεπιστήμιο Παιδιών». Η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώνεται στις 28 Νοεμβρίου 2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.