Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 αρχίζουν οι εργασίες του 16ο πανελλήνιου συνεδρίου ιχθυολόγων, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα έως τις 9 Οκτωβρίου 2016, με τίτλο: «Υδάτινα οικοσυστήματα: Ορθολογική διαχείριση – Οικονομική ανάπτυξη». Το συνέδριο συμπληρώνει 33 έτη και διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιχθυολόγων Δημοσίου, με συνδιοργανωτές το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», το Εργαστήριο Ιχθυολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, την Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, αλλά και πολλών ιδιωτών χορηγών από τον τομέα της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών. Μέσα από την πολύχρονη διαδρομή, το συνέδριο, που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση τόσο των επιστημόνων, όσο και των επαγγελματιών του κλάδου, ως η σημαντικότερη επιστημονική εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη για τα θέματα αλιείας, υδατοκαλλιεργειών, της ορθολογικής διαχείρισης παράκτιων συστημάτων και εσωτερικών υδάτων και για τις εφαρμογές της μεταποίησης των αλιευμάτων.
Η πόλη της Καβάλας επιλέχθηκε ως έδρα του 16ου συνεδρίου, με βάση το γεγονός ότι ακόμα και με την εκφορά και μόνον του ονόματός της, δημιουργούνται εικόνες μιας πόλης με θάλασσα, με μεγάλο λιμάνι, με πολλά καΐκια και βάρκες, με πολλούς ψαράδες και ψάρια. Επίσης, για να υπογραμμιστεί η σημασία που έχουν το Θρακικό πέλαγος και γενικά το βόρειο Αιγαίο, ως τα σημαντικότερα αλιευτικά πεδία της χώρας, στα οποία δραστηριοποιείται ένας σεβαστός στόλος παράκτιων σκαφών και μεγάλος αριθμός σκαφών μέσης αλιείας προερχόμενα και από άλλες περιοχές της χώρας. Οι τρεις θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι οι εξής:
Α) Θαλάσσια οικοσυστήματα και αλιεία
Β) Εσωτερικά και μεταβατικά ύδατα
Γ) Υδατοκαλλιέργειες και αξιοποίηση αλιευτικών προϊόντων
Μέσα από τη διοργάνωση του πανελληνίου συνεδρίου ιχθυολόγων, ιδιαίτερα στις ειδικές συνεδρίες, αναδεικνύονται τα αλιευτικά θέματα της περιοχής και δίνεται βήμα στην έκφραση των αγωνιών των επαγγελματιών του χώρου. Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://psid.bio.auth.gr/.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.