Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με πρωτοβουλία του προέδρου της, Γιώργου Πατούλη και της Επιτροπής Ισότητας, διοργανώνουν το πανελλήνιο συνέδριο αιρετών γυναικών στην Καβάλα στις 1 και 2 Απριλίου 2016. Το συνέδριο φιλοδοξεί να καλύψει ένα κενό στην καταγραφή, αποτύπωση και συζήτηση της θεσμικής θέσης της αιρετής γυναίκας, μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να διαδραματίσει. Οι Δήμοι, ως φορείς τοπικής διακυβέρνησης, οφείλουν να συμβάλλου σημαντικά στη δημιουργία μιας δημοκρατικής και ανοιχτής κοινωνίας αναλαμβάνοντας δράσεις υπέρ της ισότητας των φύλων.

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων, ως οδηγός εδραίωσης των έμφυλων πολιτικών, θα αποτελέσει τη βάση για συζήτηση στις εργασίες του συνέδριου. Η παρουσία των αιρετών γυναικών, αλλά και όλων των γυναικών που δραστηριοποιούνται σε συλλογικούς θεσμοθετημένους φορείς, αλλά και σε διάφορες οργανώσεις, συλλόγους και τοπικές ομάδες με κοινωνική και οικονομική δράση, θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του συνεδρίου και στην ενημέρωση πάνω σε τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνίδα. Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην καινούργια πτέρυγα του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 18.00, ενώ στις 20.00 θα γίνει η τελετή υπογραφής της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων από τους εκπροσώπους των Δήμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.