-Εφόσον υπάρχει (επενδυτικό) ενδιαφέρον για το κτήριο του παλιού νοσοκομείου, εφόσον ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως πανηγυρικά ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν γίνεται ένας διεθνής διαγωνισμός για την προσέλκυση (επενδυτικών) προτάσεων. Αφού δεν μπορούμε να καταλήξουμε στην νέα χρήση του ακινήτου, ας μας «δείξουν τον δρόμο» οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι.

-Εμείς, πάντως, δεν πιστεύουμε τον δήμαρχο Καβάλας, ότι χρειάζεται να γίνει μελέτη για την στατική επάρκεια του κτηρίου, πριν να προχωρήσει οποιαδήποτε συζήτηση για την αξιοποίησή του. Θεωρούμε ότι το παλιό νοσοκομείο, παρά την εγκατάλειψή του, για περισσότερο από μία δεκαετία, είναι «γερό» κτήριο και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Ας μην κωλυσιεργεί περισσότερο η δημοτική Αρχή και πριν βγει το καλοκαίρι του 2022, να ετοιμάσει τους όρους του ανοιχτού διαγωνισμού.

-Επίσης, αναρωτιόμαστε γιατί δεν ολοκληρώθηκε η εγγραφή του «Διόνυσου» στο Εθνικό Κτηματολόγιο υπέρ του Δήμου Καβάλας. Απ’ όσο γνωρίζουμε, ούτε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, που παραχώρησε το ακίνητο στον Δήμο Καβάλας, ούτε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, που διαχειρίζεται τα ακίνητα του Ε.Ο.Τ., ούτε η Δασική Υπηρεσία Καβάλας, ούτε κάποιος άλλος φορέας, ή ιδιώτης, δεν αμφισβητεί την κυριότητα του Δήμου επί του «Διόνυσου». Γιατί, λοιπόν, ο Θ. Μουριάδης δεν κάνει την εγγραφή, για να «πάρει τον δρόμο της» η επαναλειτουργία κι αυτού του εγκαταλελειμμένου ακινήτου; Ας πει στους Καβαλιώτες και στις Καβαλιώτισσες, για ποιο λόγο δεν περιήλθε και «με την βούλα» (του Κτηματολογίου) ο «Διόνυσος» στον Δήμο Καβάλας;

-Ως πότε θα «σέρνονται» τα θέματα αυτά και θα βλέπουν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες δύο σημαντικά «φιλέτα», της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Καβάλας, να είναι απαξιωμένα; Κι αν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη, γιατί η δημοτική Αρχή δεν ενημερώνει τον κόσμο, που αναρωτιέται για την τύχη του παλιού νοσοκομείου και του «Διόνυσου»; Εμείς πάψαμε να δίνουμε «πίστωση χρόνου» στους διοικούντες, γιατί πρόκειται για ανοιχτά ζητήματα πολλών ετών ετών. Πλέον, απαιτούμε αποτέλεσμα και όχι μελέτες! Και δεν το κρύβουμε ότι, όσο περνάει καιρός, χωρίς αποτέλεσμα, κάνουμε σκέψεις για σκοπιμότητα, ακόμα και για ανικανότητα, στην εξεύρεση λύσης.

-Το παλιό νοσοκομείο και ο «Διόνυσος», είναι δύο μνημεία της αναποτελεσματικότητας των τοπικών αρχόντων. Πως θα διεκδικήσει και θα πάρει ο Δήμος Καβάλας άλλα ακίνητα, όπως το παλιό Πρωτοδικείο και η παλιά Μεραρχία, όταν δεν είναι ικανός να αξιοποιήσει την δική του ακίνητη περιουσία; Δεν μπορεί να συντηρήσει και να αναβαθμίσει τις αθλητικές του εγκαταστάσεις, όπως το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», το ανοιχτό κολυμβητήριο, το «Βερούλειο» γήπεδο, το κλειστό γυμναστήριο στο αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» κ.λπ., θα έχει αποτελεσματικότητα με τα προαναφερθέντα ακίνητα; Εάν περάσει κι αυτή η δημοτική θητεία, χωρίς να αναδειχτούν οι μισθωτές, ή αγοραστές, του παλιού νοσοκομείου και του «Διόνυσου», θα άρουμε την εμπιστοσύνη μας στην δημοτική Αρχή στις (δημοτικές) εκλογές του 2023. Τόσο απλά και σταράτα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πέρσι έλεγαν ότι ο Διονυσος χρειάζεται εγγραφή στο κτηματολογο.Ας τους(δήμαρχο και δια) ρωτήσει κανείς αν την έκαναν η τι κάνουν… Τώρα ότι μετά από τόσα χρόνια θα θέλει και στατική μελέτη δεν θα ναι περίεργο πριν το πάρει η δοθεί σε επενδυτή. Θα εμπιστευόσασταν τη γνώμη του δημάρχου;Όσο για το νοσοκομείο εκείνο σίγουρα χρειάζεται στατική μελέτη. Το νερό έχει παρεισφρήσει και μπορεί να χει κάνει ζημιά. Και μιλάμε ΚΑΙ για θαλασσινό νερό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.