-Πέρα από τον αναπτυξιακό χαρακτήρα για την περιοχή, το φιλόδοξο κατασκευαστικό πρόγραμμα του ομίλου εταιρειών Κουρτίδης, με την ονομασία Alexandrou Chora, είναι και ένα σημαντικό εργαλείο για την προβολή της ελληνικής ιστορίας. Στα 40 από τα 175 στρέμματα στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα), θα κατασκευαστεί ένα θεματικό πάρκο για τον κορυφαίο στρατηλάτη της παγκόσμιας ιστορίας, τον βασιλιά και αρχιστράτηγο των Ελλήνων Μέγα Αλέξανδρο. Για την δημιουργία του ειδικού αυτού πάρκου εργάζονται σημαντικοί Έλληνες ιστορικοί και καθηγητές. Στόχος του «πάρκου» είναι, να προσφέρει στους επισκέπτες μία ξεχωριστή εμπειρία με πρωτότυπες ιδέες που βασίζονται στην τεχνολογία. Η εκτίμηση είναι, ότι το θεματικό πάρκο θα προσελκύει περισσότερους από εκατό χιλιάδες επισκέπτες ετησίως! Θα τολμήσουμε να γράψουμε ότι, το θεματικό πάρκο στην παραλία Οφρυνίου, θα έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Βεργίνας και τους περίφημους βασιλικούς τάφους της Μακεδονικής δυναστείας.

-Κι αν συνυπολογίσουμε ότι, η παραλία Οφρύνιου και το συγκρότημα Alexandrou Chora απέχει μερικά χιλιόμετρα από την Αμφίπολη και τον τύμβο Καστά, αντιλαμβάνεστε πως το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ημεδαπών και αλλοδαπών, για την περιοχή θα εκτοξευθεί! Θεωρούμε πως η «εμπειρία επίσκεψης» στο θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο και στον «τάφο της Αμφίπολης», θα αυξήσουν το ενδιαφέρον και για επισκέψεις στα άλλα Μακεδονικά μνημεία στην βόρεια Ελλάδα, όπως είναι η Βεργίνα με τους περίφημους βασιλικούς τάφους.

-Αξίζουν συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη του ομίλου Κουρτίδης, γιατί αποφάσισε με το έργο αυτό να αναδείξει τον τόπο του, αλλά και την ιστορία του. Την ιστορία που παραχαράχθηκε και, δυστυχώς, παραχωρήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ανεξάρτητων Ελλήνων) στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων. Το τουριστικό συγκρότημα Alexandrou Chora, με το θεματικό πάρκο, δείχνει πως πρέπει η Ελλάδα να διαχειρίζεται και να αξιοποιεί την ιστορική κληρονομιά, για να ενισχύεται και η εθνική οικονομία. Είναι σημαντικές οι (ποιοτικές) κλίνες που θα προστεθούν στο τουριστικό προϊόν, αλλά πολύ πιο σημαντικό ότι μέσω μιας μεγάλης επένδυσης, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, θα προβάλλεται η ελληνική ιστορία στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

-Να αναφέρουμε, ακόμα, ότι εκτός από το θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο, θα κατασκευαστούν δύο ξενοδοχεία με δυναμικότητα 300 κλινών και ένα τουριστικό χωριό σε έκταση 85 στρεμμάτων. Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του συγκροτήματος, είναι έως το έτος 2028 και εκτιμάται πως θα προσφέρει 400 θέσεις εργασίας. Επίσης, ο όμιλος εταιρειών Κουρτίδης ανέλαβε την διαφήμιση της επένδυσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με κύριο στόχο την τουριστική αγορά των Βαλκανίων, βεβαίως, της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Ο ιδιοκτήτης, Νίκος Κουρτίδης, επιθυμεί να προσελκύσει Έλληνες τουρίστες αξιοποιώντας την Εγνατία οδό, χάρη στην οποία η χρονική απόσταση της Θεσσαλονίκης από την παραλία Οφρυνίου, είναι μικρότερη της μιας ώρας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.