-Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, όπως ανακοινώθηκε, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του «οικονομικού βαρόμετρου» του προηγούμενου διμήνου (Μάιος-Ιούνιος), που πραγματοποίησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας. Το «οικονομικό βαρόμετρο» δείχνει την εικόνα της επιχειρηματικότητας σε μία περιοχή, όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας.

-Είναι, δηλαδή, μία «φωτογραφική αποτύπωση» μιας συγκεκριμένης περιόδου, όπως η δημοσκόπηση. Κι επειδή είναι αποτύπωση «χρονικής στιγμής», δεν νομίζω πως προσφέρει σαφή, άρα χρήσιμα, συμπεράσματα και την συνολική εικόνα. Για παράδειγμα, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, θα γίνει παρουσίαση της κατάστασης στην τοπική επιχειρηματικότητα το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος 2022, που γνωρίζουμε ποιες συνθήκες επικρατούσαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επομένως, δεν νομίζω ότι θα προκαλέσει έκπληξη κάποιο στοιχείο του «οικονομικού βαρόμετρου» που πραγματοποίησε ιδιωτική εταιρεία, που είναι ειδικευμένη στην έρευνα της κοινής γνώμης.

-Δεν αντιλαμβάνομαι, καρντάσια, γιατί δεν δημιουργούν τα υπουργεία ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης, ή καλύτερα η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας μία διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία θα εισέρχονται οι επιχειρήσεις απ’ όλη την χώρα, με τον δικό της κωδικό καθεμία, για να συμμετέχουν σε ένα συνεχές «οικονομικό βαρόμετρο» της επιχειρηματικότητας. Και σε τακτά διαστήματα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, όπως η ΕΛΣΤΑΤ (η εθνική Στατιστική Αρχή), να ανακοινώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας που διαρκεί 365 ημέρες τον χρόνο.

-Έτσι, θα αποφύγει την δαπάνη κάθε Επιμελητήριο και το εγχείρημα θα γίνεται πιο οργανωμένα σε πανελλαδικό επίπεδο. Γιατί, το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος 2022, πάνω-κάτω, η κατάσταση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ήταν ίδια. Προσωπικά, Μάρκο καρντάσι, αναμένω την μελέτη για την καλύτερη αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου στην Νέα Καρβάλη και την ανάπτυξη του «εργαλείου» του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.